Kikærtermedpebre-salatSalat med bælgfrugter mætter godt. Pebre er en chilensk salsa som jeg her har blandet med kikærter til en skøn salat. Du kan spise salaten som frokostret evt. med godt brød til, eller bruge den i et større måltid som tilbehør.
Den holder sig fint 4-5 dage i køleskab.
Jeg har nedtonet korianderen til fordel for basilikum og persille, men er du til koriander i stor mængde kan du bare bytte om på forholdet.

 

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

 

Du skal bruge:

Kogte kikærter   240 g / 3½ dl
Store fuldmodne tomater   3 stk
Rødløg   1/2 stk
Frisk basilikum   1 håndfuld
Bredbladet persille   1 håndfuld
Frisk koriander   3-4 store stilke
Rød chilipeber
Citronsaft   1 spsk
Ekstra jomfruolivenolie   2 spsk
Urtehavsalt
Peber

Sådan gør du:

Tomater, løg og urter hakkes meget fint. Bland citronsaft og olie i, og finthakket chili, salt og peber efter smag. Bland med afdryppede kikærter og smag til.
9788799593101

 

 

 

Opskriften er fra min bog Grønne proteiner – sundhed & nydelse

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad kikærter med pebre – salat og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar