Lækre kerneboller helt uden mel
Disse kerneboller er lavet af mandler, sesamfrø, hørfrø, gulerod, æg, oliven og citronskal. Det er dejlige madboller, der giver dig masser af vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer, fibre og phytoøstrogener. Spis dem som de er til mellemmåltid eller sammen med en suppe, eller de kan skæres over og nydes med pålæg / spread.
Gulerod, oliven og citronskal giver skøn smag til bollerne, og de smager ikke af æg, selvom der er mange i. Jeg er for eksempel ikke så begejstret for klassisk stenalderbrød (der også laves af kerner, nødder og æg og uden mel), fordi æggesmagen er lidt for dominant til min smag, men disse boller har en smagsbalance, jeg synes bedre om. Og konsistensen minder meget om boller bagt med mel, fordi mandler og frø bliver kværnet.
Til kerneboller skal du bruge:
Mandler 175 g
Sesamfrø 100 g
Hørfrø 75 g
Gulerødder 300 g
Æg 5
Salt 1/3 tsk
Kalamata oliven
Citronskal
Sådan gør du:
Kværn mandler, sesamfrø og hørfrø til mel. Riv gulerødder groft (fint hvis ikke du bruger foodprocessor).
Kør æg i en foodprocessor. Kom kernemel, gulerødder og salt ved. Eller bland det grundigt i en skål.
Udsten oliven og skær kødet i mindre stykker til i alt 1 dl. Riv 1 spsk citronskal. Bland oliven og citron i dejen.
Sæt 15-16 boller på en plade med bagepapir, eller brug en muffinform.
Bag ved 160° i 45 minutter.
Sluk ovnen og lad bollerne ståyderligere 5 minutter.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.