Lækker sprødhed fyld med sunde sager
Kerne knækbrød er sprøde og knasende knækbrød eller kiks fyldt med sunde fedtstoffer og fibre. De kan laves med rugmel eller glutenfri med boghvede- eller quinoamel, alle tre meltyper giver et lækkert resultat.
Til mine knækbrød skal du bruge:
Sesamfrø 1 dl
Græskarkerner 1 dl
Solsikkekerner 1/2 dl
Hørfrø 1/2 dl (eller brug solsikkekerner i stedet)
Salt 3/4 tsk
Ekstra jomfruolivenolie 1,5 spsk
Rugmel, boghvedemel eller quinoamel 1 1/2 dl
Vand 1 1/2 dl
Sådan gør du:
Bland alt undtagen vandet grundigt. Rør vand i og lad dejen hvile 5-10 minutter.
Rul den ud mellem to stykker bagepapir, træk det øverste papir af i en vandret bevægelse, og skær dejen ud i passende stykker (firkanter, trekanter, aflange…) med en kniv eller pizzaskærer.
Bag ved 180 grader varmluft i 18-22 minutter afhængigt af hvad du bruger af mel. Hold godt øje for pludselig går det hurtigt.
Portionen giver en plade.
Variation: tørret rosmarin eller krydderier som fx spidskommen kan kommes i dejen.
Variation: Kerne knækbrød med birkes. Følg ovenstående opskrift men udelad græskarkerner og brug i stedet 1/2 dl sesamfrø og 1/2 dl hørfrø, så du stadig har ialt 3 dl kerner. Gør som ovenfor, men i stedet for at skære dejen ud, drysser du blå birkes eller blandet hvide og blå udover det hele, så de dækker dejen. Læg det øverste papir tilbage over dejen og kør en enkelt gang med kagerullen, så birkesfrøene trykkes lidt ned i dejen. Tag papiret af, og færdiggør nu som ovenstående.
Du kan også drysse med sorte sesamfrø.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.