Salat med kartofler – kartoflen er tilbage igen
Sommerens nye kartofler smager dejligt i denne smukke og nemme salat med kål fra bogen Kål og Kærlighed.
For nogle år siden skyllede anti-stivelsesbølgen ind over land og kartoflen røg fra hot til not-listen hos mange, som en af de usunde hvide, der giver forhøjet blodsukker og mavefedt.
Men helt så enkelt er det ikke.
Når tilberedte kartofler køler af, ændres noget af stivelsesindholdet nemlig fra letoptageligt til såkaldt resistent stivelse, der ikke kan optages. Det passerer derfor ufordøjet helt ned til tyktarmen, hvor det bliver mad for primært de gavnlige tarmbakterier. Blodsukkerpåvirkningen vil altså være mindre, end når du spiser varme kartofler, og samtidig giver det god mæthedsfornemmelse. Spiser du kartofler i et måltid sammen med grøntsager, får du en endnu mindre blodsukkerpåvirkning. Du behøver altså ikke holde dig fra sommerens dejlige nye kartofler, medmindre du har en intolerance. Et plus er i øvrigt at kartofler er basedannende.
Til salat med kartofler og spidskål skal du bruge:
Kogte afkølede kartofler 2-3 pr. person
Rød spidskål
Porre ½-1 pr person
Romainesalat 2-3 blade pr person
Cornichoner 3 pr person
Dildblomster (kan erstattes af dild)
Salt
Peber
Ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du:
Skær kartoflerne i skiver.
Snit spidskål fint, beregn en håndfuld pr. portion.
Skær porre i skiver og kom dem i kogende vand. Kog kort og lad dem dryppe af.
Skær eller riv salaten i passende stykker.
Skær cornichoner i halve eller kvarte på langs.
Bland det hele og smag til med salt og peber. Dryp olie over inden servering.
Salaten er fra bogen Kål og Kærlighed, hvori du finder masser af inspiration og mange flere lækre opskrifter på alt mulig godt med kål.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne linket med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mine inspirationsmails med lækre opskrifter opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Tilmeld dig nederst på siden, det er helt gratis.
Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter