Skøn pålægssalat
Prøv at lave denne karrysalat med kikærter. Den smager virkelig godt, er nem at lave, sund og billig – og fungerer perfekt som vegetarisk/vegansk pålæg både på rugbrød, knækbrød og andet brød. Kikærter kan nemlig bruges til meget andet dejligt pålæg end hummus.
Synes du det ligner æggesalat, så bliver du måske ikke så overrasket over, at det også smager derhen ad. Det er selvfølgelig karrydressingen, der får os på de tanker. Vil du have endnu tydeligere æggesmag, kan du bruge den særlige salt Kala Namak, men det synes jeg slet ikke er nødvendigt.
Kikærter giver gode planteproteiner, fibre og er antiinflammatorisk. Karry klæder kikærter rigtig godt, ja hvilket krydderi gør egentlig ikke det? Jeg kan ikke lige komme i tanke om et… hvilket nok er en af grundende til at jeg er kikærtefan.
Har du lyst til andre vegetariske/veganske pålæg, kan du kigge under PÅLÆG i opskriftsoversigten, her finder du lidt af hvert.
Til karrysalat med kikærter skal du bruge:
Kogte kikærter 240 g
Ekstra jomfruolivenolie 2 spsk
Syltede agurker / cornichoner
Yoghurt naturel (jeg bruger økologisk soyayoghurt) 1 dl
Dijonsennep 1 tsk
Karry (medium stærk) 1 spsk + evt. lidt mere
Salt
Friskkværnet peber
Karse
Sådan gør du:
Dræn vandet fra kikærterne og mos dem groft, enten i en morter eller med en gaffel. Kom det i en skål og rør olivenolie i. Skær syltede agurker/cornichoner i små tern til i alt 3 spsk. Rør yoghurt med sennep og 1 spsk karry. Bland det i kikærterne sammen med agurkerne. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere karry. Bland karse i efter smag.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del meget gerne med dine venner.
Tjek min prisvinderbog GRØNNE PROTEINER og mit onlinekursus FLERE GRØNNE PROTEINER for inspiration, hjælp til implementering og masser af opskrifter på lækker mad med bælgfrugter.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.