BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Glutenfrie kanelboller med mandler og rosiner

De her kanelboller er virkelig nemme at lave og smager skønt, også selvom du, som jeg, ikke spiser glutenfrit. Og så er det bedst ikke? At det ikke “kun” er de som styrer helt udenom gluten, som synes de er gode.

Glutenfri bagning kan godt være lidt udfordrende, for det færdige bagværk bliver klægt, hvis ikke væske, bindemidler (her loppefrøskaller), mel samt bagetemperatur og tid er fint afstemt.

Jeg personligt er ikke fan af opskrifter, hvor der bruges mange forskellige slags mel. Fordi jeg ikke bager så meget, at jeg når at bruge alle meltyperne, inden det bliver gammelt, og jeg har heller ikke så meget opbevaringsplads. Men havregryn, boghvedemel og mandler er fast del af mit lager. Og jeg prøver altid at gøre mine opskrifter så enkle som muligt.

Til kanelboller skal du bruge:

Loppefrøskaller   12 g

Lunkent vand   500 ml

Stødt kanel   3 tsk

Stødt kardemomme   2 tsk

Salt   1 tsk

Rosiner   50 g

Mandler   100 g

Grove havregryn*   125 g

Boghvedemel   125 g

Sådan gør du:

Rør loppefrøskaller med vand, kanel, kardemomme, salt og rosiner. Hak halvdelen af mandlerne groft. Mal den anden halvdel og 50 g havregryn til mel i en elektrisk kværn. Rør mandler og mel i blandingen sammen med 75 g havregryn og boghvedemelet. Lad dejen stå og samle sig 10 minutters tid. Sæt med en ske ca. 12 boller på en bageplade med bagepapir. Tryk de rosiner, der sidder yderligt ind i bollen. Bag ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tag bollerne over på en bagerist og lad dem køle helt af inden de skæres. Ja det er svært at vente, men vigtigt for konsistensen.

Tip: Bollerne egner sig fint til frysning.

*Brug havregryn der er mærket “glutenfri”, hvis du vil være sikker på, at der ikke er spor af gluten. Havre er fra naturens side glutenfri, men kan indeholde spor af gluten, der skyldes afsmitning eller opblanding fra glutenholdige kornarter fra ex. nabomarken, under høst, lagring og senere forarbejdning til kornprodukter. Når havregryn og -mel er mærket med “glutenfri”, er det fra havre, som er dyrket og forarbejdet under kontrollerede glutenfri forhold.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så tip gerne dine venner om opskriften.

Her kan du læse om Glutenfri mad

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.