Skønne kager med blåbær

 

Disse smukke kager har sprød bund, lækker creme og friske blåbær. De kan laves glutenfri, er sødet udelukkende med frugt, uden mælk og æg – og så er de meget nemme at lave.

 

Foto: Tia Borgsmidt

 

Sådan laver du kager med sveskecreme og blåbær:

Bund:

Mandler   100 g

Havregryn   40 g

Fuldkornsrismel eller sigtet speltmel   50 g

Stødt kanel   1 tsk

Vand   ¾ dl

Smør eller kokosolie   35 g

 

Creme:

Svesker   100 g

Æblejuice/most   1 ½ dl

Mandler   45 g

 

Blåbær

Pistaciekerner (usaltede)

Evt. frisk mynte

 

Mal mandler og havregryn til mel i en elektrisk kværn.

Kom det i en skål sammen med rismel/speltmel og bland kanel i og en knivspids salt, hvis du bruger kokosolie.

Lun vand og smør/olie så det kan blandes. Vend det i melet og saml dejen.

Lad den hvile tildækket en time.

Form med hænderne 6 cirkler, ca. 9 cm i diameter. Prik lidt huller med en gaffel.

Bag dem ca. 25 minutter ved 180 grader varme.

Lad sveskerne stå i blød i juicen mindst to timer.

Blend det med mandlerne til en glat creme, (mal evt. mandlerne til mel først, hvis ikke du har en kraftig blender).

Fordel cremen på de afkølede sprøde bunde og dæk med et tæt lag blåbær.

Pynt med hakkede pistaciekerner og evt. mynteblade.

 

Variation: I stedet for sveskecreme kan du bruge flødeskum rørt med friske eller optøede frosne bær. Kagerne kan pyntes med andre bær eller med skiver af kiwi eller nektarin.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

 

Disse kager er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker.

DET_SOEDE_OMSLAG

 

 

 

 

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar