Skønne kager med blåbær
Disse smukke kager har sprød bund, lækker creme og friske blåbær. De kan laves glutenfri, er sødet udelukkende med frugt, uden mælk og æg – og så er de meget nemme at lave.
Foto: Tia Borgsmidt
Sådan laver du kager med sveskecreme og blåbær:
Bund:
Mandler 100 g
Havregryn 40 g
Fuldkornsrismel eller sigtet speltmel 50 g
Stødt kanel 1 tsk
Vand ¾ dl
Smør eller kokosolie 35 g
Creme:
Svesker 100 g
Æblejuice/most 1 ½ dl
Mandler 45 g
Blåbær
Pistaciekerner (usaltede)
Evt. frisk mynte
Mal mandler og havregryn til mel i en elektrisk kværn.
Kom det i en skål sammen med rismel/speltmel og bland kanel i og en knivspids salt, hvis du bruger kokosolie.
Lun vand og smør/olie så det kan blandes. Vend det i melet og saml dejen.
Lad den hvile tildækket en time.
Form med hænderne 6 cirkler, ca. 9 cm i diameter. Prik lidt huller med en gaffel.
Bag dem ca. 25 minutter ved 180 grader varme.
Lad sveskerne stå i blød i juicen mindst to timer.
Blend det med mandlerne til en glat creme, (mal evt. mandlerne til mel først, hvis ikke du har en kraftig blender).
Fordel cremen på de afkølede sprøde bunde og dæk med et tæt lag blåbær.
Pynt med hakkede pistaciekerner og evt. mynteblade.
Variation: I stedet for sveskecreme kan du bruge flødeskum rørt med friske eller optøede frosne bær. Kagerne kan pyntes med andre bær eller med skiver af kiwi eller nektarin.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne linket med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.
Disse kager er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre lækkerier uden sukker.