En smuk og frisk kålsalat med sæsonens kål, dejlige pigeonæbler og en julekrydret dressing*. Perfekt til julebordet og fyldt med smag og sundhedsfremmende stoffer.

Og selvfølgelig kan salaten spises selvom det ikke er jul. Her i vores del af verden bruger vi de såkaldte julekrydderier for lidt, synes jeg. De er jo fx så skønne at bruge i sammenkogte retter, sådan som der er tradition for i andre verdensdele.

Til julet kålsalat skal du bruge:

Appelsinsaft   ½ dl

Mandel- eller avokadoolie   2 spsk

Stødt kanel   ¼ tsk

Vaniljepulver   ¼ tsk

Stødt kardemomme   ¼ tsk

Stødt nellike   1/8 tsk

Rødkål

Pigeonæble   1-2

Grønkål

Ekstra jomfru olivenolie

Citronsaft

Smuttede mandler   ¾ dl

Salt

Sådan gør du:

Start med at blande en dressing af appelsinsaft, olie og krydderier. Snit derefter rødkål papirstyndt på et mandolinjern til i alt 2 store håndfulde. Bland det med dressingen og lad det gerne står og trække nogle timer.

Skær æblet i tynde både og bland i rødkålen. Skær mandlerne i halve.

Skær de tykke stængler fra grønkålen og skær bladene i bidder til 5-6 håndfulde. Massér lidt olie og citronsaft godt ind i kålen, et-to minutter. Kålen falder lidt sammen og bliver til ca. 4 håndfulde. Bland det sammen med rødkål og æbler. Smag til med salt og bland mandlerne i lige inden servering.

*Tip: dressingen er også virkelig god til en gulerodssalat evt. med rødbede.

 

Salaten er fra bogen Kål og Kærlighed, hvori du finder masser af inspiration og mange flere lækre opskrifter på alt mulig godt med kål.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar