BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Juleguf kan godt være sundt

 

Julekugler med de lækreste krydderier, smør og cognac er lavet på base af sorte bønner. Og nej, det er ikke til at gætte, hvis ikke man ved det. Og ikke til at smage, hvis man ved det. Men bønnerne giver en god konsistens og bidrager med gode proteiner og fibre, så blodsukkeret kan holdes nogenlunde stabilt. For et par måneder siden lagde jeg denne opskrift op på snackkugler med bønner og hindbær, og jeg fik for leden lyst til at lave en juleversion, med de dejlige krydderier og et lille touch cognac. Det blev til denne opskrift på julekugler.

 

Til julekugler skal du bruge:

Kogte sorte bønner   240 g

Bløde dadler   160 g

Kakaopulver   20 g

Kokosfibermel   10 g

Smør (evt. kokosolie)   45 g

Stødt kanel   2 tsk

Stødt kardemomme   1 tsk

Stødt ingefær   1 tsk

Stødt nellike   1/2 tsk

Salt

Cognac   4 tsk

Fintrevet skal af klementin   1/2 tsk

Kakaosmør   35 g  (kan erstattes af 70-85% chokolade)

Pistaciekerner (grønne og usaltede)  ca. 50 g

 

Hæld vandet fra bønnerne, kom dem i en sigte og skyl dem under hanen. Dræn dem godt. Kom dem i en foodprocessor og kør sammen med dadler, smør, kakao, kokosfibermel, krydderier og en nip salt til en helt ensartet masse. Det tager nogle minutter. Giv det hellere lidt ekstra tid end for kort, massen må gerne være helt glat. Smelt kakaosmørret ved lav varme og bland det i. Kom det hele i en skål og sæt det i køleskabet en halv times tid.

Hak pistaciekernerne fint. Form kugler af massen og tril dem i pistaciekerner.

Sæt kuglerne på køl i mindst en time inden de nydes (eller i fryseren). Opbevar dem i køleskabet i en lukket beholder, de kan holde sig 5-7 dage. Eller sæt dem i fryseren.

Variation: de sorte bønner kan erstattes af hvide bønner eller kidneybønner.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.