glutenfri-jule-krydder-kageHvorfor ikke spise sund kage til jul ? Denne lækre krydderkage er både nem og smager skønt. Den er glutenfri og kornfri, og sødet udelukkende med frugt. Du finder flere jule lækkerier uden sukkerchok og tomme kalorier  i min bog DET SØDE – sundhed & nydelse.

 

Du skal bruge:

12 stk

Tørrede dadler   150 g

Vand   1 dl

Salt

Modne bananer   2 mellem (200 g)

Kokosolie eller smør   50 g

Æg   3 store

Appelsinsaft   3/4 dl

Stødt kanel   3 tsk

Stødt ingefær   2 1/2 tsk

Stødt kardemomme   2 1/2 tsk

Stødt nellike   1 1/4 tsk

Stødt allehånde   1 tsk

Mandelmel, fedtreduceret   100 g

Kokosfibermel   30 g

Natron   1 1/2 tsk

Topping: på foto er brugt hvid cashew frosting (opskrift i DET SØDE – sundhed & nydelse), du kan bruge anden frosting eller fløde-/veganskum…

Pynt:

Tørrede tranebær (fås sødet med æblejuice i stedet for sukker)

Pistaciekerner

Sådan gør du:

Skær dadler i mindre stykker, kom dem i en gryde med vandet og en knivspids salt. Kog ca. 8 minutter under låg til vandet er opsuget. Kom i en skål og lad det køle af. Kom banan, kokosolie/smør, æg, appelsinsaft og krydderier i en skål. Blend det grundigt med dadlerne. Rør mel og natron i. Kom bagepapir i et fad (15 x 25 cm) og fordel dejen deri. Bag ved 190 grader i 30 minutter.

Smør din ønskede frosting/skum på, når kagen er kølen af og pynt med tranebær og hakkede pistaciekerner.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad sund krydderkage og gå til oversigten sunde opskrifter

 

 

Kommentar

kommentar