BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Jordbærkage uden gluten, mælk, sukker og animalsk gelatine.

De danske jordbær, der hører til verdens bedste er virkelig en delikatesse. Brug jordbær til morgenmad, som mellemmåltid, i skiver på rug- eller andet brød smurt med mandel-/nøddesmør og selvfølgelig i sommerens lækre is, smoothies, kager og desserter.

Jordbær står ofte i skyggen af de mørke bær, når der tales sundhed, men de er faktisk en rigtig god kilde til C-vitamin og den rigeste kilde til folinsyre blandt frugt og bær. Folinsyre indgår bl.a. i produktionen af blodlegemer, forebygger hjerte-kar-sygdomme og medvirker til dannelse af “lykkehormonet” serotonin. Så der er stor chance for at blive lykkelig af jordbær 😉

Er du optaget af god intens smag og bæredygtighed, bruger du friske jordbær, når de er i sæson og lader de udenlandske blive i butikkerne på alle andre årstider, hvor de er vandet i smagen og fyldt med massive mængder sprøjtemidler.

Foto: Tia Borgsmidt

 

Nu til kagen, hvor du skal starte med bunden:

Bund:

Mandler eller mandelmel (ikke fedtreduceret)   160 g eller 145 g

Fuldkornsrismel   60 g

Salt

Æg   3 mellem-store

Ahornsirup   90 g

Limesaft   1 spsk

Top:

Mørk chokolade   70 %   100 g

Jordbær, gerne små   500 g

Æblejuice/most   2 dl

Agar-agar flager*  1 spsk

Salt

Limeskal

Mandelflager

Bruger du hele mandler skal de smuttes og kværnes til mel i en elektrisk kværn. Bland mandelmelet med rismel og et nip salt.  Skil 2 æggehvider fra til stivpiskning. Kom æggeblommer og en æggehvide i en skål og rør sammen med ahornsirup og limesaft. Bland melet i.

Pisk de to andre æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel i en smurt tærteform og bag ved 180° i 20 minutter. Sluk ovnen og lad kagen stå derinde yderligere 5 minutter.

Hak chokoladen og fordel den over kagen efter denne har kølet ned i 10 minutter. Chokoladen vil smelte og du kan fordele den jævnt med en teske. Fordel jordbær tæt over, er de små bruges de hele, større jordbær halveres. Stil kagen i køleskab.

Når chokoladen er stivnet koges æblejuice i en kasserolle med agar-agar og et nip salt 2-3 minutter, mens du pisker. Sluk for varmen når flagerne er opløst og lad opløsningen stå 10 minutter inden den fordeles over jordbærrene en spsk ad gangen, så det ikke løber ned langs kanterne.

Pynt med tyndt strimlet limeskal (økologisk selvfølgelig) og mandelflager og stil kagen i køleskab ca. 20 minutter. Og så er det tid til at nyde den skønne jordbærkage!

Variation:

kagen kan nemt forvandles til en skøn og meget smuk blåbær-fersken-kage ved at bruge friske blåbær blandet med skindfri og udskåret fersken/nektarin.

 

* Agar-agar er vegetabilsk gelatine udvundet af tang. Fås både som flager og pulver. Skal opløses i kogende væde og stivner ved nedkøling.

 

Denne jordbærkage er fra bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre sommerlækkerier uden sukker.

DET_SOEDE_OMSLAG

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.