Smukke røde jordbær ispinde
En forfriskende ispind på en sommerdag er da bare dejligt! Og det er nemt at lave frys-selv-is af naturlige sunde råvarer. Jeg bruger alt fra saft og juice uden tilsat sukker til rester af smoothies. Og denne jordbæris var til at begynde med en marmeladeopskrift… Jeg kan bedst lide at bruge små forme, det passer i øvrigt også bedre til børn, hvis de skal spise af herlighederne. Og så kan man spise et par stykker eller flere i løbet af dagen, uden det bliver for meget 😉
Frugtstykker (banan, vandmelon, vindruer, ananas) sat på pinde er også et godt sommerhit. De kan dyppes i hakkede nødder eller frysetørret bær inden frysning eller overtrækkes med chokolade.
Til jordbær ispinde skal du bruge:
Jordbær 500 g
Tørrede dadler 100 g
Chiafrø 1 spsk
Vand
Salt
Evt. mørk chokolade til dekoration
Sådan gør du:
Rens jordbær og dup dem tørre. Skær dem i mindre stykker. Kom halvdelen i en gryde. Skær dadler i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med 1 dl vand og en nip salt. Kog det i 5 minutter. Sæt chiafrø i blød i 1 dl vand, ca. 15 minutter, til det gelerer. Lad jordbær-dadelmassen køle af. Blend det sammen med chiafrø og vandet de har stået i blød i. Vend resten af jordbærstykkerne i, fordel det i forme og frys det ned. Dekorér evt. isene med chokolade.
Tip: for ekstra sødme kan chiafrø sættes i blød i æblejuice i stedet for vand. Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis. Du finder masser af andre sunde søde sager i min bog DET SØDE – sundhed & nydelse