BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Hyldeblomstsaft uden sukker

 

Hyldeblomsternes fortryllende duft er indbegrebet af den skønne Sankt Hans tid, og du kan gemme noget af denne sommermagi med min enkle opskrift på en herlig forfriskende saft, der er nem at lave og oven i købet helt uden tilsat sukker.

Jeg fandt på denne metode for over 25 år siden, fordi jeg var holdt op med at bruge sukker, og der var ikke en eneste opskrift at finde på hyldeblomstsaft uden store mængder sukker. Og jeg ville også gerne undgå at bruge konserveringsmidlet Atamon. Så må man jo være opfindsom og lige siden har jeg lavet min hyldeblomstsaft på denne måde, for det bliver til vidunderlig saft med god holdbarhed. Og den er stadig genstand for stor nydelse her hjemme og blandt mine gæster. Opskriften var med i min anden kogebog Naturlig Mad Året Rundt fra 1998.

Lav gerne en stor portion, for den holder sig fint frem til næste høst.

 

Fotos: Lisbeth Tordendahl

Hyldeblomstsaft i haven

Til min hyldeblomstsaft skal du bruge:

Hyldeblomster

Sød æblemost/juice (af 100% ren frugt uden tilsat sukker)

Citron

Sådan gør du:

Vask og skold sylteglas eller glas med skruelåg. Pak dem tæt med hyldeblomster og læg et par citronskiver øverst. Bring æblemost/juice i kog og hæld det i glassene så citronskiverne bliver dækket. Luk glassene til med det samme, vend lige bunden i vejret på glasset en enkelt gang, så låget kommer i kontakt med æblejuicen

Når saften køler af, dannes der undertryk og det virker konserverende. Så kan du undgå at bruge konserveringsmiddel. Opbevar saften mørkt og ikke for varmt.

Saften bliver kraftigere jo længere den står, du kan evt. fortynde den med vand eller æblemost/juice. Server gerne med en appelsinskive eller lidt jordbærskiver i glasset. Du kan også bruge saften i en læskende sommerpunch.

Tip: Hvis du skal bruge saften indenfor en uges tid, eller vil fryse den ned, kan du koge juice, hyldeblomster og citron et par minutter i en gryde og lade det trække nogle timer eller til næste dag, hvorefter den sies og opbevares i køleskab eller fryses. Jeg laver saften på glas for at få lang holdbarhed.

 

 

Hyldeblomstsaft-uden-sukkerFoto: Tia Borgsmidt

 

Opskriften er i bogen DET SØDE – sundhed & nydelse, hvor du også finder masser af andre sommerlækkerier uden sukker.

Det søde bog Lisbeth Tordendahl

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.