BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Nem hummus opskrift

Hummus er en skøn creme/puré/dip/pålæg af kikærter, som de fleste efterhånden kender. Jeg kan spise hummus igen og igen og laver ofte forskellige variationer.

Færdigkogte økologiske kikærter er de senere år blevet en standardvare i mange supermarkeder ovenikøbet ofte i papbrikker, så vi sparer på dåserne. Det er dejligt og en super god mulighed, når man ikke lige har fået sat kikærter i blød og gerne vil lave en hurtig portion hummus eller bruge kikærter i salater og andet. Men jeg koger alligevel oftest selv mine kikærter fra bunden, for de smager simpelthen bare lidt bedre, får en bedre konsistens og er selvfølgelig også billigere end de færdigkogte vi kan købe.

Hvis du koger kikærter selv og koger dem med kombu tang, ligesom jeg gør, kan kombuen blendes med i din hummus. Kombu har en evne til at blødgøre proteiner, så kogetiden for bønnerne forkortes. Den er spækket med værdifulde mineraler og sporstoffer og har desuden en stærk afgiftende evne, så ophobede radioaktive stoffer og tungmetaller udskilles fra vores krop. Så din hummus bliver altså boostet med gode mineraler og umamismag fra tangen.

Du skal bruge:

Kogte kikærter   8 dl
Kombu (fra kogning af kikærter) – kan udelades
Hvidløg   1-2 fed
Tahin sesamsmør  uden salt   2 spsk
Ekstra jomfruolivenolie    2 spsk
Citronsaft   4 spsk
Evt. vand eller kikærtekogevand
Stødt/knust spidskommen    ca. 1 tsk
Salt

Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender. Justér til ønsket tykkelse med vand. Smag til med salt.
Variation: Bland hakket bredbladet persille i.

Opskriften er fra prisvinderbogen Grønne Proteiner – sundhed & nydelse.

Tjek også onlinekurset Flere grønne proteiner her.

Du kan også lave Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner eller Rødbedehummus. Og prøv også den friske Hummus med bagt citron.

udgivelser-LisbethTordendahl

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.