hummus-med-tang-grønne-proteinerHummus er en skøn creme/puré/dip/pålæg af kikærter. Hvis du koger kikærter selv og koger dem med kombu tang, kan kombuen blendes med i din hummus. Kombu har en evne til at blødgøre proteiner, så kogetiden for bønnerne forkortes. Den er spækket med værdifulde mineraler og sporstoffer og har desuden en stærk afgiftende evne, så ophobede radioaktive stoffer og tungmetaller udskilles fra vores krop. Så din hummus bliver altså boostet med gode mineraler og umamismag fra tangen.

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

Du skal bruge:

Kogte kikærter   8 dl
Kombu (fra kogning af kikærter) – kan udelades
Hvidløg   1-2 fed
Tahin sesamsmør  uden salt   2 spsk
Ekstra jomfruolivenolie    2 spsk
Citronsaft   4 spsk
Evt. vand eller kikærtekogevand
Stødt/knust spidskommen    ca. 1 tsk
Salt

Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en skål og blend med en stavblender. Justér til ønsket tykkelse med vand. Smag til med salt.
Variation: Bland hakket bredbladet persille i.

Opskriften er fra bogen Grønne Proteiner – sundhed & nydelse.

Du kan også lave Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner eller Rødbedehummus

 

udgivelser-LisbethTordendahl

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad hummus og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar