Hasselnøddekonfekt er vanedannende! Så er du advaret. Vanedannende fordi de smager helt utrolig skønt. Det gode er, at de er lavet af sunde nødder, dadler og citronskal. Jeps intet andet end bare sunde sager. Og at de så også er super nemme at lave, gør jo absolut ikke spor, vel?

Opskriften fandt jeg på en af påskedagene, hvor jeg gerne ville lave lidt sødt til et spontant aftalt besøg om eftermiddagen. Spisekammeret bød på de uimodståelige såkaldt dampede hasselnødder, der smager helt eventyrligt og er en fornøjelse at spise bare helt for sig selv. Men jeg ville gerne lave noget lidt påskeagtigt da det som sagt jo var påske og jeg i år ikke havde fået lavet påskeæg, som jeg ellers ofte gør af hjemmelavet marcipan og nougat. Et hurtigt tjek viste at jeg lå inde med lidt soltørrede dadler, lidt 85% chokolade og friske citroner. Kokos og gurkemeje havde jeg også, så jeg kunne lave fint påskegult drys.

En af fordelene ved at have kreeret så mange opskrifter, som jeg har, er at jeg meget tit rammer plet i første forsøg med en ny opskrift. Og det gjorde jeg heldigvis den dag. Jeg har egentlig ikke en særlig sød tand, alligevel har jeg lavet konfekten flere gange siden, for den er simpelthen for god til kun at spise som påskeæg.

Som du kan se, kan konfekten formes som små æg og overtrækkes med chokolade, eller de kan trilles til kugler og nydes uden chokolade, dét er også godt.

God fornøjelse!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til hasselnøddekonfekt skal du bruge:

Ristede hasselnødder uden hinder (gerne de dampede/blancherede)   100 g

Tørrede dadler   75 g

Fintrevet citronskal   1 tsk

Evt. vand

Evt. mørk chokolade til overtræk

Evt. gul kokosdrys

 

Sådan gør du:

Kom nødder, dadler og citronskal i en foodprocessor og kør til det er findelt, det tager et stykke tid. Vær dog opmærksom på ikke at køre det for længe, så olien begynder at trække ud af nødderne. Tilføj 1-2 spsk vand for at samle massen. Hvor meget du skal bruge afhænger af hvor tørre dadlerne du bruger er. Form med let vandfugtede hænder små æg eller kugler i alt ca. 14-18 stk. Er massen for blød og fedtet kan du sætte den på køl først en halv times tid. Vend dem evt. i kokos eller overtræk med chokolade. Vil du overtrække med chokolade, er det godt at sætte kuglerne i fryseren 20-30 minutter inden.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar