BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Konfekt med hasselnødder er vanedannende

Så er du advaret. Vanedannende fordi de smager helt utrolig skønt. Det gode er, at de er lavet af sunde nødder, dadler og citronskal. Jeps intet andet end bare sunde sager. Og at de så også er super nemme at lave, gør jo absolut ikke spor, vel?

Opskriften fandt jeg på en af påskedagene, hvor jeg gerne ville lave lidt sødt til et spontant aftalt besøg om eftermiddagen. Spisekammeret bød på de uimodståelige såkaldt dampede hasselnødder, der smager helt eventyrligt og er en fornøjelse at spise bare helt for sig selv. Men jeg ville gerne lave noget lidt påskeagtigt da det som sagt jo var påske og jeg i år ikke havde fået lavet påskeæg, som jeg ellers ofte gør af hjemmelavet marcipan og nougat. Et hurtigt tjek viste at jeg lå inde med lidt soltørrede dadler, lidt 85% chokolade og friske citroner. Kokos og gurkemeje havde jeg også, så jeg kunne lave fint påskegult drys.

En af fordelene ved at have kreeret så mange opskrifter, som jeg har, er at jeg meget tit rammer plet i første forsøg med en ny opskrift. Og det gjorde jeg heldigvis den dag. Jeg har egentlig ikke en særlig sød tand, alligevel har jeg lavet hasselnøddekonfekt flere gange siden, for den er simpelthen for god til kun at spise som påskeæg.

Som du kan se, kan konfekten formes som små æg og overtrækkes med chokolade, eller de kan trilles til kugler og nydes uden chokolade, dét er også godt. God fornøjelse!

Hasselnøddekugler

Til hasselnøddekonfekt skal du bruge:

Ristede hasselnødder uden hinder (gerne de dampede/blancherede)*   100 g

Tørrede dadler*   75 g

Fintrevet citronskal   1 tsk

Evt. vand

Evt. mørk chokolade til overtræk

Evt. gul kokosdrys

Sådan gør du:

Hak nødderne groft. Skær dadlerne i småstykker. Kom nødder, dadler og citronskal i en foodprocessor og kør til det er findelt, det tager et stykke tid. Vær dog opmærksom på ikke at køre det for længe, så olien begynder at trække ud af nødderne.

Tilføj 1-2 spsk vand for at samle massen. Hvor meget du skal bruge afhænger af hvor tørre dadlerne du bruger er.

Form med let vandfugtede hænder små æg eller kugler i alt ca. 14-18 stk. Er massen for blød og fedtet kan du sætte den på køl først en halv times tid. Vend dem evt. i kokos eller overtræk med chokolade. Vil du overtrække med chokolade, er det godt at sætte kuglerne i fryseren 20-30 minutter inden.

*Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør pande, hvor du holder dem i bevægelse. Når de er afkølet kan de brune hinder nemt gnides af i et viskestykke eller mellem hænderne.

*Hvis dadlerne er på den hårde side, så hæld kogende vand over og lad dem stå i blød ca. 10 minutter. Det gør det nemmere for din foodprocessor at køre daddelmassen.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner. Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

 

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.