Suppe til en kold dag

 

Suppe med grøntsager, linser og ingefær er herlig på en kold dag. Den får sin smukke gyldne farve af græskar, gulerod og de røde splitlinser, der også giver fylde og gode proteiner til suppen. Spiser du brød eller andet kornprodukt til, bliver det et let og dejligt måltid. Du kan selvfølgelig også servere suppen som del af et større måltid.

Ingefær er både varmegivende, fordøjelsesfremmende og virker antiinflammatorisk.

 

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

 

Til suppe med ingefær skal du bruge:

Hokkaido græskar   ca. 200 g renset vægt

Hvidløg   3-4 fed

Løg   2 mellem

Gulerod   2 mellem

Røde splitlinser   1 dl

Ekstra jomfruolivenolie   1 ½ spsk

Vand   8 dl

Salt

Frisk ingefær   ca. ¾ spsk fintrevet

Bladpersille

 

Sådan gør du:

Skær græskar i mindre stykker. Bruger du et grønt hokkaido græskar, skæres skrællen fra, men brug endelig skrællen, hvis det er et orange græskar; skær kun de knudrede dele fra. Skær hvidløg i småstykker, løg i tern, og gulerod i mindre stykker.

Se linserne igennem for sten, og skyl dem i en sigte.

Varm olien i en gryde, og sautér løg og hvidløg, til de er gennemsigtige.

Tilsæt græskar, gulerod, splitlinser og vand og bring det i kog. Lad simre under låg i 30 minutter.

Blend nu suppen. Spæd evt. op med lidt ekstra vand, hvis du vil justere tykkelsen.

Smag til med slat, og blend ingefær i efter smag. Servér med drys af bladpersille.

 

Suppen kan laves til flere dage, den holder sig fint.

 

9788799593101

 

 

 

Opskriften er fra min bog Grønne proteiner – sundhed & nydelse

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar