Ingefær suppe til en kold dag
Suppe med grøntsager, linser og ingefær er herlig på en kold dag. Den får sin smukke gyldne farve af græskar, gulerod og de røde splitlinser, der også giver fylde og gode proteiner til suppen. Spiser du brød eller andet kornprodukt til, bliver det et let og dejligt måltid. Du kan selvfølgelig også servere suppen som del af et større måltid.
Ingefær er både varmegivende, fordøjelsesfremmende og virker antiinflammatorisk.
Til suppe med ingefær skal du bruge:
Hokkaido græskar ca. 200 g renset vægt
Hvidløg 3-4 fed
Løg 2 mellem
Gulerod 2 mellem
Røde splitlinser 1 dl
Ekstra jomfruolivenolie 1 ½ spsk
Vand 8 dl
Salt
Frisk ingefær ca. ¾ spsk fintrevet
Bladpersille
Sådan gør du:
Skær græskar i mindre stykker. Bruger du et grønt hokkaido græskar, skæres skrællen fra, men brug endelig skrællen, hvis det er et orange græskar; skær kun de knudrede dele fra. Skær hvidløg i småstykker, løg i tern, og gulerod i mindre stykker.
Se linserne igennem for sten, og skyl dem i en sigte.
Varm olien i en gryde, og sautér løg og hvidløg, til de er gennemsigtige.
Tilsæt græskar, gulerod, splitlinser og vand og bring det i kog. Lad simre under låg i 30 minutter.
Blend nu suppen. Spæd evt. op med lidt ekstra vand, hvis du vil justere tykkelsen.
Smag til med slat, og blend ingefær i efter smag. Servér med drys af bladpersille.
Suppen kan laves til flere dage, den holder sig fint.
Opskriften er fra min bog Grønne proteiner – sundhed & nydelse
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del den meget gerne med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.