Suppe med ras el hanout

 

Denne vidunderlige gulerodssuppe får smag af den dejlige marokkanske krydderiblanding ras el hanout*. Smuk mad sætter gang i fordøjelsen, allerede når vi ser den. Og grøntsager med stærke farver er smækfyldt med særlige phytostoffer, der har antioxidant virkning og dermed beskytter vores celler.

Suppen er virkelig nem at lave og den holder sig fint i nogle dage.

 

Til denne gulerodssuppe skal du bruge:

Løg   1 stort

Gulerod   500 g (renset vægt)

Rødbede   1 lille (max 80 g ellers bliver suppen for rødbedefarvet)

Soltørrede tomater   5 stk

Ekstra jomfruolivenolie   2 spsk

Ras el hanout   ca. 1 spsk

Vand

Salt

Appelsin   1 stk

Topping: ristede græskarkerner eller hasselnødder og lidt skåret mynte eller persille. Evt. rugbrødscroutoner.

Sådan gør du:

Skær løg i store tern, gulerod og rødbede i store stykker og snit tomaterne i strimler. Varm olie i en gryde, sautér løg 1-2 minutter, kom gulerod, rødbed, tomat og 1 spsk ras el hanout i (lidt mindre hvis den krydderiblanding du bruger er fint pulveriseret). Hæld vand på så grøntsagerne dækkes og kom lidt salt i. Bring i kog og lad småkoge 25 minutter under låg. Er der hele kardemommekapsler i din ras el hanout, fisker du lige dem op du kan få øje på. Blend suppen helt glat med appelsinen (uden skræl), justér til ønsket tykkelse med ekstra vand og smag til med salt. Servér suppen med topping efter smag.

Variation: Bland ristede kikærter i suppen, så bliver den mere mættende og det smager godt

*Ras el hanout består af kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, kommen, fennikel og rosenblade. Har du ikke blandingen, bliver suppen også god ved at bruge nogle af krydderierne, fx. kanel, kardemomme, spidskommen og peber.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar