Hummusvariation
Grov hummus er en rigtig dejlige variation af den kendte klassiker. Hummus kan laves i uendelige variationer og også med andre bønner end kikærter. Base af kikærter er dog den jeg altid vender tilbage til – det smager bare godt! Når ikke jeg laver min klassiske hummus, laver jeg denne grove variation, der har mere bid i teksturen. Den fungerer til alt du plejer at bruge hummus til og er særlig god som pålæg, fordi den ikke er tynd.
Til grov hummus skal du bruge:
Soltørrede tomater 25 g
Ekstra jomfruolivenolie eller avokado olie 2,5 spsk
Citronsaft 1/2 – 1 spsk
Vand (kikærtevand hvis du har) ca. 1/2 dl
Kogte kikærter 240 g drænet vægt
Hvidløg 1 lille fed
Salt og peber
Evt. chili
Ristede solsikkekerner 1/2 dl
Sådan gør du:
Skær tomaterne i småstykker og blend dem med en stavblender sammen med olie, 1/2 spsk citronsaft og 1/4 dl vand. Kom 50 g kikærter ved og hvidløg og blend. Der må godt være lidt småstykker af tomat. Kom halvdelen af de resterende kikærter i og blend kort, så du bevarer en grovhed. Mos de sidste kikærter med en gaffel og rør det i med en ske. Justér med mere vand til ønsket konsistens og smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra citronsaft. Måske er der ikke brug for ekstra salt, hvis tomaterne er pænt salte. Du kan evt. tilføje lidt frisk eller tørret chili. Hak solsikkekernerne groft og rør dem i.
Du kan også prøve min Rødbedehummus
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis og gøres lige her til højre i boksen.