Lækker postej med grøntsager og linser

 

Grøntsagspostej kan spises såvel lun som del af et frokost- eller aftensmåltid og afkølet som pålæg på brød eller i sandwich. Denne grøntsagspostej indeholder også splitlinser, der bidrager med både konsistens og gode planteproteiner. Det gør også postejen mere mættende.

 

 

 

 

 

 

 

 

Til grøntsagspostej skal du bruge:

Røde splitlinser   2 dl

Grøntsagsbouillon   3 1/2 dl

Laurbærblade   2 stk

Squash   1-2

Gulerod

Hokkaido græskar

Porre

Bladselleri

Ekstra jomfuolivenolie

Tørret timian   2 tsk

Tørret oregano   2 tsk

Tørret basilikum   2 tsk

Babyspinat   ca. 75 g

Kikærtemel   1 dl

Citronsaft   1 spsk

Urtesalt

Friskkværnet peber

Evt. frisk rosmarin

Sådan gør du:

Start med at se linserne efter for småsten, skyl dem og kom dem i en gryde med høje sider (så det ikke koger over) sammen med bouillon og laurbær. Bring i kog og lad koge under låg på svag varme i 20 minutter. Rør rundt en enkelt gang ca. halvvejs. Sluk og lad det stå 5-10 minutter med låget på.

Gør grøntsagerne klar: Skær med en tyndskræller skiver af squash, som kan bruges til pynt. Det kan du godt udelade, men det ser fint ud ?. Kom squashstrimlerne i en skål for sig og bland med en smule olie og lidt salt. Riv derefter squash groft til selve postejen, i alt 3 dl. Riv gulerod og græskar groft til i alt 4 dl af hver. Riv bladselleri til i alt 1 dl. Skær porre i tynde skiver til i alt 5 dl. Varm 2 spsk olie på en stor pande. Kom alle de klargjorte grøntsager på panden sammen med krydderurterne. Sautér 3 minutter. Kom babyspinat ved og sautér yderligere 2 minutter til den falder sammen. Sluk og bland linsemassen, kikærtemel og citronsaft i. Bland det godt og smag til med urtesalt og peber.

Kom massen i en form, pres det godt sammen og jævn overfladen. Fordel squashstrimlerne i et pænt mønster ovenpå, tryk dem lidt ned og drys evt. lidt rosmarin over. Bag postejen 20 minutter i en 200 grader varm ovn.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Brug for flere gode nemme opskrifter med linser og andre bælgfrugter? Så er min bog Grønne proteiner noget for dig.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

 

Kommentar

kommentar