Grøntsagsfladbrød er geniale

 

som mellemmåltider, i madpakken og som brød til supper og salater. Det var oprindeligt en opskrift fra Green Kitchen stories, der inspirerede mig og jeg har længe gerne villet se om jeg kunne udvikle en opskrift på grøntsagsfladbrød uden æg og ost, som er i de fleste opskrifter, man finder på nettet. Ikke fordi jeg er veganer, men fordi jeg hellere vil bruge de æg, jeg nu spiser på andre måder og det er meget sparsomt hvad jeg har lyst til at spise af ost.

Brødene her smager af krydderier uden at det er for gennemtrængende. Prøv dem fx. smurt med et tyndt lag mandel- eller jordnøddesmør eller tahin og tynde skiver agurk klappet sammen. Eller med avokado.

Til grøntsagsfladbrød skal du bruge:

Løg   100 g

Gulerod   200 g

Squash   200 g

Kikærtemel   100 g

Quinoamel   60 g

Kokosolie   2 spsk

Vand   3/4 dl

Salt   1 tsk

Stødt spidskommen   1 tsk

Stødt koriander   1 tsk

Stødt kanel   1 tsk

Garam masala   2 tsk

Evt. nigellafrø

Sådan gør du:

Skær løg, gulerod og squash i bidder og kør dem i foodprocessor til findelt. Kom alle øvrige ingredienser ved undtagen nigellafrø og kør til en ensartet masse. Kom bagepapir på to bageplader og bred halvdelen af dejen ud i et tyndt lag på hver, i en knap 30 x 30 cm. firkant. Drys evt. nigellafrø over, jeg plejer at lave en plade med og en uden. Bag brødene på to plader ved 190 grader varmluft ca. 25 minutter. Skær brødet i mindre stykker, som du ønsker, jeg deler typisk i otte stykker.

Brødene kan opbevares i en boks i køleskabet i op til en uge.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar