BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Grønkålssalat med ristede kikærter – en af mine favoritsalater

I det hele taget er jeg jo kæmpe fan af grønkål og jeg spiser det i lange baner. Grønkål kaldes med rette vinterens konge. Den slår alle andre kål med flere længder, når det kommer til det samlede indhold af næringsstoffer, kostfibre og ORAC-værdi (antioxodante egenskaber). Grønkål er i den grad en rigtig sundhedsbooster og smager samtidig skønt! What´s not to like?

Og kikærter… jep her er jeg også kæmpe fan. Bælgfrugter har jo en helt særlig plads i mit madunivers, hvilket var grunden til at jeg skrev Grønne proteiner – sundhed & nydelse 🙂 Her har du altså en salat, der ikke bare smager skønt, men også giver din krop så meget nærende kærlighed.

Til grønkålssalat med ristede kikærter skal du bruge:

2 portioner

Grønkål   3 store håndfulde

Kokosolie   1 1/2 spsk

Kogte kikærter   3 1/2 dl (240 g)

Røget sød paprika   1 tsk

Evt. cayennepeber

Salt

Peber

Avokado (Hass)   1 stor

Rødløg

Citronsaft

Dild

Sådan gør du:

Skær midterribberne fra grønkålsbladene. Snit de pæne af ribberne i tynde skiver og skær bladene i strimler. Bring vand i kog i en gryde, nok til at dække kålen. Kom kålen i og kog uden låg 1 1/2 -2 minutter til kålen er mør, men stadig har bid og flot farve (kogetiden afhænger af hvor meget frost grønkålen har fået – smag dig frem, den skal være let sprød, uden at være sej). Hæld kålen i en sigte og dræn den.

Varm olien på en pande, der er stor nok til at kikærterne kan være i et lag. Kom kikærterne ved og steg dem i 5 minutter. Vend rundt et par gange undervejs. Drys paprika over og evt. lidt cayennepeber, vend rundt i kikærterne mens de steger endnu nogle minutter. Smag til med salt og peber.

Skær avokado i skiver og løg i tynde skiver. Bland grønkål, kikærter, avokado og løg med citronsaft og dild efter smag.

Grønkålssalat med ristede kikærter Kål og Kærlighed Lisbeth Tordendahl

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Opskriften er fra bogen Kål og Kærlighed, hvor du får masser af andre skønne opskrifter med kålfamilien.

Her kan du læse mit blogindlæg om KÅL OG KRÆFT

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.