BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Virkelig lækker grønkålspesto

Min grønkålspesto er cremet og lækker med mild smag af kål, fordi kålen får et hurtigt opkog og ikke er helt rå. Grønkål kaldes med rette vinterens konge, den er ikke alene majestætisk flot, den slår også alle andre kål med flere længder, når det kommer til det samlede indhold af næringsstoffer, kostfibre og antioxidante egenskaber (ORAC-værdi). Grønkål er i den grad en rigtig sundhedsbooster.

Grønkål har i årtier været en af mine yndlings vintergrøntsager, for den smager virkelig dejligt. Jeg giver oftest kålen kort varme eller massage. Nogle af de sunde indholdsstoffer i kålen udnyttes bedst, når kålen er kogt eller har fået anden varmetilberedning. At give kålen varme gør den både blødere, mere saftig og mere sød i smagen. Ofte gør det kålen mere delikat og det er derfor nemmere at få spist kål i store mængder. Få meget mere inspiration, tips og opskrifter og viden i min bog Kål og Kærlighed.

Brug pestoen til pasta, ris, quinoa eller andre korn, på grøntsager, brød, i sandwich etc. og prøv også at komme en skefuld i suppe ved servering.

Til grønkålspesto skal du bruge:

Grønkål 200 g

Hvidløg 1-2 fed

Ekstra jomfruolivenolie ca. 1 1/4 dl

Citronsaft 1 tsk

Avokado 1/2

Salt

Ristede pinjekerner 30 g

Sådan gør du:

Rens kålen grundigt og skær stilkene fra bladene. Saml bladene i en bunke og skær i store stykker. De stilke der er saftspændte, skæres i tynde skiver, de øvrige kasseres.

Bring vand i kog i en gryde, kom stilke og blade i. Kog uden låg 1 minut. Hjælp kålen ned under vandet med en ske. Dræn og køl af.

Blend kålen groft med hvidløg, olie, citron, avokado og lidt salt. Kom pinjekerner i, blend til ønsket konsistens og finjustér med salt.

Variation: Jeg laver pestoen tyk, så den også er nem at bruge som pålæg. Du kan naturligvis tilsætte mere olie og også parmesanost, hvis du har lyst.

*************************************************

Kål og Kærlighed Lisbeth Tordendahl Grønkålspesto

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Opskriften er fra bogen Kål og Kærlighed, hvor du får masser af andre skønne opskrifter med kålfamilien.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.