BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

En greenie er en smoothie lavet på grøntsager. Ikke bare en lille smule grøntsager sammen med en masse frugt, men grøntsager som hovedingrediens. Lyder det lige sundt nok? Så kan jeg berolige dig med, at det kan smage virkelig dejligt.  Men ikke alle grøntsager er lige lækre rå i en greenie.  Smag og behag er selvfølgelig forskellig, men for mit vedkommende bruger jeg fx. aldrig rå kål i mine greenies. Men jeg kan sagtens finde på at bruge letkogt broccoli og grønkål. Spinat, agurk og bladselleri går godt, men jeg har en absolut favorit: bredbladet persille.

Jeg er nemlig total fan af persille og bruger det i stor stil, og anbefaler også mine klienter at bruge persille som en grøntsag mere end som lidt grønt drys. For persille ikke bare smager godt, det er også så smækfyldt med vitaminer, mineraler og cellebeskyttende phytostoffer, bl.a. en virkelig god kilde til både C-vitamin, betacaroten, calcium, jern, kalium og ikke mindst klorofyl. Det kniber for mange at få spist mørkegrønne grøntsager hver dag, som vi ville have godt af og her kan en greenie eller dressing/ pesto med persille give et ordentlig boost.

Det er vigtigt for mig, at en grøn greenie bliver smuk frisk appetitlig grøn i farven. Jeg bruger greenies til sund grøn morgenmad, som del af min frokost og som et genialt mellemmåltid. Det er en god idé at spise grøntsager fordelt over dagen, ellers er det nærmest umuligt at komme op på de anbefalede 600 gram grønt og frugt dagligt, hvoraf mindst 400 gram gerne skal være grøntsager. En greenie er en dejlig måde at få en god portion grønne sager på.

Greenies kan også laves røde, orange og gule. Jeg kommer altid en form for frø, kerner eller nødder i, der bidrager med både smag, fibre og sunde fedtstoffer.

 

Til denne greenie skal du bruge:

Chiafrø   2 spsk

Havremælk (eller anden plantemælk)   2 1/4 dl

Banan   et stykke på 6-7 cm

Bredbladet persille   1 stor håndfuld gerne med stilk

Mandler   10 stk

Frossen spinat   2 klumper

Sådan gør du:

Sæt chiafrø i blød i havremælken i 10-15 minutter til de er svulmet op. Kom alle ingredienser i en kraftig blender og kør til hele herligheden er ensartet og cremet. Spis som den er eller servér med lækker topping fx. granola knas, nødder, afskallede hampefrø, kakaonibs, kokos, bipollen eller hvad du synes.

Variationer:

  • Brug mere havremælk eller vand for at få drikke konsistens
  • Tilføj lidt ingefær og/eller citronskal
  • Tilføj frisk mynte eller basilikum
  • Brug hasselnødder eller valnødder i stedet for mandler
  • Brug lidt mere banan eller lidt æble eller melon, hvis du vil have lidt mere sødme
  • Tilføj Clean greens pulver fra Pukka

Her er en anden opskrift på granola

Her er en anden opskrift på greenie

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.