Det er nemt at lave en sund og virkelig lækker granola fyldt med lutter gode nærende sager og helt uden tilsat sukker, honning eller sirup, som der er i de fleste af de færdigkøbte blandinger, og som kan provokere dit blodsukker. Og det er slet ikke nødvendigt for at få en dejlig sødme, hvis du gør som mig og søder din granola med ren frugt.

Opskriften her er fra bogen Det søde – sundhed og nydelse. Brug granola som knasende topping på smoothies/greenies, yoghurt, skyr, udskåret frugt, frugtkompot, frugtsupper etc.

 

Foto: Tia Borgsmidt

 

Til granola knas skal du bruge:

Mandler   1 1/2 dl   (kan selvfølgelig varieres med andre nødder)

Grove havreflager   6 dl   (tåler du gluten kan nogle af flagerne erstattes af rug-, byg- eller speltflager)

Græskarkerner   1 dl

Solsikkekerner   1 dl

Citronskal

Salt

Moden banan   120 g

Friske dadler (eller iblødsatte tørre)   4 stk

Kokosolie   4 spsk

Citronsaft   1 spsk

Sådan gør du:

Hak mandlerne groft og bland dem i en skål med flager, kerner, fintrevet skal af en citron og to knivspidse salt. Blend banan, dadler, kokosolie og citronsaft (jeg bruger en stavblender) og fordel det godt i de tørre ingredienser, det er nemmest at gøre med fingrene. Spred blandingen ud på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 200 grader. Vend rundt i granolaen efter 10 minutter og bag yderligere 5-10 minutter. Hold øje for det kan lige pludselig gå hurtigt og få for meget. Lad granolaen køle helt af og opbevar den i et tæt glas.

Variation: indimellem tilsætter jeg et eller flere stødte krydderier som ægte kanel, kardemomme, ingefær og gurkemeje, det er ganske godt.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

 

 

Du finder mange andre nemme opskrifter på sunde søde sager i bogen Det søde – sundhed & nydelse.

 

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar