BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Græskarsuppe er et hit, hvis du spørger mig!

Ikke mindst de cremede fløjlsbløde af slagsen. Fantastisk farve og vidunderlig sødmefuld smag. Kan ovenikøbet laves i et utal af variationer. Med forskellige andre grøntsager og alskens krydderier og urter. Jeg laver mange forskellige supper med græskar, når de er til at få fra september til hen på foråret. Og alt mulig andet god mad med græskar. Fan? Ja det kan man vist godt kalde mig. Denne suppe er mættende, og spiser du den med godt brød til, bliver den et måltid i sig selv. Du kan endda have den færdig på en halv time inklusiv forberedelse.

Til græskarsuppe skal du bruge:

2 portioner

Løg   1 mellemstort

Hvidløg   3 fed

Hokkaidogræskar

Gulerod   1

Ekstra jomfruolivenolie   1 spsk

Vand   4 dl

Kokosmælk   1 dl

Medium stærk karry   1,5 spsk

Stødt gurkemeje  1 spsk

Salt

Friskkværnet peber

Kogte sorte bønner   ca. 240 g

Ristede kokoschips

Sådan gør du:

Skær løg i tern og hvidløg i tynde skiver. Skær de grimme og knudrede dele af hokkaidoskallen fra (skær hele skallen fra, hvis det er et grønt hokkaido) og skær græskarret i stykker, så der i alt er fire store håndfulde. Skær guleroden i mindre stykker. Varm olien i en gryde, og sautér løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt græskar, gulerod, vand, kokosmælk, karry, gurkemeje, lidt salt og peber, og bring det hele i kog. Lad det koge under låg i 20 minutter. Blend suppen (det nemmeste er en stavblender direkte i gryden), justér evt. tykkelsen, hvis den er for tyk og smag til med salt og peber. Fordel de sorte bønner i skålene og hæld suppen over. Top suppen med kokoschips.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Prøv også min solgule græskarhummus

Er du tilmeldt mit gratis nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil?

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.