BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Græskar og appelsin er sådan et fint makkerpar

 

de klæder hinanden virkelig godt. I denne appelsinmarmelade giver græskar fylde og dejlig sødme sammen med dadler, så sukker bliver overflødigt.

Et godt hokkaido græskar er tæt i kødet og har naturlig sødme, der træder frem når græskarret får varme. Det udnytter jeg som sødekilde i denne marmelade. Appelsinmarmelade er som regel fyldt med sukker, men ved at bruge græskar, dadler og æblejuice som her i opskriften, får du en sød, frisk og utrolig smuk sundere marmelade.

 

 

Til appelsinmarmelade skal du bruge:

Appelsiner   2

Hokkaido græskar   200 g

Tørrede dadler   3

Æblejuice/most   1,5 dl

Salt

Skær hver appelsin i fire både og skær hver båd over. Tag appelsinkødet af og sæt det til side i en skål. Læg appelsinskallerne i en gryde og dæk med rigeligt koldt vand. Lad dem stå heri natten over.

Hæld vandet fra og skrab med en ske så meget af det hvide lag væk som muligt. Skær skallerne i tynde strimler og kom dem i en gryde. Skær appelsinkødet i mindre stykker og kom ved. Skær hokkaido i små stykker, er skallen pæn kan den sagtens bruges. Hak dadlerne i småstykker. Kom græskar, dadler og juice i gryden med appelsin, drys en knivspids salt og bring i kog. Lad det koge under låg 30-40 minutter til væden er så godt som kogt ind.

Sluk og mos til ønsket konsistens, jeg kan godt lide den lidt grov.

Marmeladen har begrænset holdbarhed, så halvdelen kan med fordel fryses ned.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne linket med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Du finder masser af andre sunde søde sager, desserter, kager og snacks i min bog DET SØDE – sundhed & nydelse

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.