BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Sæt kulør på dagen med en farverig vintersalat

Farverig vintersalat med ny kombination, smuk og med virkelig lækker smag. Sådan en salat fuld af farver gør mig simpelthen glad i låget. Og når den ikke alene smager forrygende, men også er spækket med sunde næringsstoffer og kraftfulde cellebeskyttende antioxidanter, så kan jeg ikke få armene ned. Og kroppen blir’ glad. Så den bliver jeg nødt til at dele med dig!

Også selvom … wuhu … der rent faktisk ikke er en opskrift … Jo jo læs endelig videre alligevel … for du behøver nemlig slet ikke en eksakt opskrift til denne her salat. Den er nemlig meget nem at lave, og det kan ikke gå galt. Forholdet mellem de forskellige ingredienser er knap så vigtigt. Lad billedet guide dig. Så nu fortæller jeg dig bare, hvad du skal bruge og hvordan du skal gøre det, så skal du nok ende ud med at kunne nyde en virkelig lækker farverig vintersalat. Og det er alletiders salat at kende, hvis du har rester af letkogt grønkål og bagt græskar, (i øvrigt en god idé, at lave ekstra af begge disse to skønne grøntsager, når du laver dem. De kan nemlig bruges efterfølgende til en masse godt). Jeg kunne jo selvfølgelig også vente med at poste den, til jeg havde fået lavet salaten igen, målt og nedskrevet, men helt ærligt, så er der altså risiko for, at vi måske ville være heeelt ude af græskarsæsonen, og så kunne du ikke nyde denne her herlige sag, vel?

Så derfor, vælger jeg altså for en gangs skyld, at poste en opskrift uden mål og mængder. For at give dig chancen for at smage denne skønne kombination, mens der stadig er græskar i butikkerne. Salaten holder sig i øvrigt fint til dagen efter. Here goes:

Til denne grønkålssalat skal du bruge:

Letkogt grønkål (se nedenfor*)

Bagt hokkaidogræskar (evt. Crown Prince)

Forårsløg

Granatæblekerner

Valnøddeolie

Salt

Citron

Sådan gør du:

Brug den mængde grønkål som du/I kan spise og kom det i en skål. Brug en rest bagt græskar eller lav en portion, hvis ikke du har noget i forvejen: Skær store tern af græskarret, kom dem på en bageplade, bland dem med en smule ekstra jomfruolivenolie, drys en smule salt og bag ca. 25 minutter ved 200 grader (tjek om de er klar). Lad dem køle af og bland dem så i grønkålen.

Snit forårsløg helt tyndt, ikke for mange og ikke for lidt – se på billedet 😉 – og bland dem i salaten. Bland granatæblekerner i – ja rigtig gættet ikke for mange og ikke for lidt – og smag hele herligheden til med valnøddeolie, lidt salt, lidt citronsaft og fintrevet citronskal. Velbekomme!

*Letkogt grønkål: Skær midterribberne fra grønkålsbladene. Snit de pæne af ribberne i tynde skiver og skær bladene i strimler. Bring vand i kog i en gryde, nok til at dække kålen. Kom kålen i og kog uden låg 1 1/2 -2 minutter til kålen er mør, men stadig har bid og flot farve (kogetiden afhænger af hvor meget frost grønkålen har fået – smag dig frem, den skal være let sprød, uden at være sej). Hæld kålen i en sigte og dræn den.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Brug for inspiration til anden lækker mad med kål? Det finder du i bogen KÅL OG KÆRLIGHED, Den indeholder 100 forskellige, kreative og nemme opskrifter. Anmeldelser: “Den ultimative kålguide” “Den bedste investering i din og familiens sundhed”.

kål og kærlighed bog

Kål og Kærlighed

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.