Forfriskende sommerdessert
Du kender nok den traditionelle kolde suppe gazpacho, som er lavet af tomat og andre grøntsager. Her har jeg udvidet konceptet og lavet en dessertudgave med base af vandmelon, der er noget af det mest forfriskende og læskende på en sommerdag.
Og den kombination af vandmelon, jordbær og lime jeg bruger her, er virkelig noget så dejlig – smagfuld, lækker og sommerlig. Den fungerer også fantastisk som frugtsalat, hvor jeg blander fintrevet limeskal i. Og måske lidt rosenblade og/eller hyldeblomster, hvis det skal være ekstra smukt og aromatisk. Det skulle du tage at prøve.
Vandmelon er også skøn at bruge i sommersmoothies. Jeg holder især af at blande vandmelon, jordbær og appelsin.
Dessert gazpachoen her kan laves på ingen tid og er skøn som et lille mellemmåltid, og ja selvfølgelig som dessert.
Til dessert gazpacho skal du bruge:
Vandmelon 500 g (renset vægt)
Jordbær 400 g (renset vægt)
Vaniljepulver (ikke -sukker) 1/2 tsk
Limesaft 1 spsk
Æblemos, usødet 100 g (kan udelades)
Salt
Frisk mynte
Evt. topping:
Ristede hakkede mandler/nødder, skiver af jordbær, små rugbrødscroutoner, mysli, kakaonibs, frisk mynte…
Sådan gør du:
Blend vandmelon, jordbær, vanilje, limesaft, æblemos og en nip salt til en glat ensartet konsistens. Æblemos kan udelades, men den giver en lækker fylde og lidt ekstra sødme til gazpachoen. Blend frisk mynte i efter smag. Nyd gazpachoen som den er, evt. nedkølet og evt. toppet med hvad du har til at give lidt knas og bid.
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.
Du finder masser af andre sunde søde sager, desserter, kager og snacks i min bog DET SØDE – sundhed & nydelse