Uhmm sådan en lille sprød cracker…

 

Sprøde crackers lavet af kogte kikærter og havregryn. En lille lækker sund sag, der knaser mellem tænderne. Fyldt med gode fibre og planteproteiner. Når bælgfrugter og korn kombineres får du høj proteinkvalitet og fordelen ved at bruge kogte kikærter fremfor kikærtemel er, at det er lettere at fordøje. De er perfekte som snack, sundt mellemmåltid, sprødt indslag i madpakken, til suppe, som appetizer og de bliver da kun endnu mere lækre, når du spiser dem med dine favorit dips, fx. hummus, guacomole, peanutbutter, tahin-miso, aioli… På billedet er der guacomole og græskar-peanutsmør lavet af bagt hokkaido græskar, peanutbutter og citronsaft (opskrift nedenfor).

De kan laves hurtigt de her lækre mini crackers. Du behøver blot en foodprocessor.

 

Til de her crackers skal du bruge:

Havregryn   40 g (brug havregryn mærket “glutenfri”, hvis du er intolerant overfor gluten)

Kogte kikærter   230 g

Ekstra jomfruolivenolie   1/2 dl

Citronsaft   2 tsk

Urtesalt   1 tsk

Tørret rosmarin   1 tsk

Natron   1/2 tsk

 

Sådan gør du:

Kom allerførst havregryn i en foodprocessor og findel dem. Kom alle øvrige ingredienser i (sørg for at kikærterne er godt afdryppede) og kør det til en nogenlunde ensartet dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en firkant på ca. 20 x 30 cm. Skær med en kniv små firkanter ud i knap 4 x 4 cm. Prik huller i med en gaffel og bag i en 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad dem køle helt ned og opbevar dem i en lufttæt beholder. Og så ellers bare haps haps og knas knas, når lysten melder sig 🙂

 

Græskar-peanut-smør

Du skal bruge 3 håndfulde tern af hokkaido græskar. De skal bages i en 200 grader varm ovn med en smule ekstra jomfruolivenolie og lidt salt i ca. 25 minutter. Når de er kølet ned, blendes de med 3-4 spsk peanutbutter og 1 spsk citronsaft. Smag til med salt og brug smørret som pålæg eller dip.

 

Var du tilfreds med disse opskrifter? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar