BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Mælke- og sukkerfri chokoladeis

 

Denne her lækre chokoladeis er lavet af frosne, modne bananer (se tip) og er helt mælke- og sukkerfri. Den er superenkel og nem at lave og den kan laves uden ismaskine. Spis den lige som den er eller med friske bær og kakaonibs eller hakket (måske smeltet) mørk chokolade.

 

Du skal bruge:

 

Frosne bananer   500 g

Kakaopulver *  4-5 spsk

Mandel- eller hasselnøddesmør   2 spsk (kan udelades, men det gør lige isen en tand mere lækker)

Bløde dadler (fx. Medjoul)   3 stk (kan evt. udelades)

Evt. frisk ingefær og appelsin

 

Sådan gør du:

Skær dadlerne i småstykker og bræk/skær de frosne bananer i mindre stykker. Kør det hele i en foodprocessor til en helt glat iscreme. Hvor meget kakao der skal i afhænger af hvilken du bruger, smag dig frem*.

Skrab ned fra siderne undervejs og vær tålmodig, det tager lidt tid at få den glat.

 

Tilsæt evt. 1 tsk fintrevet ingefær og 1 tsk fintrevet appelsinskal, det smager fantastisk. Namnam  🙂 Voila, så er der sund chokoladeis.

 

Synes du isen bliver lidt for blød, kan du sætte den i fryseren en halv times tid. Opbevarer du isen i fryseren i længere tid, skal den tages ud og stå på køkkenbordet 15-20 minutter, før du kan tage af den.

 

* Både smag og farve på isen bestemmes af den kakaopulver du bruger, for mørk is med mest chokoladesmag anbefaler jeg en fed kakaopulver fx. den økologiske fra Änglemark eller Valrhona kakaopulver.

 

I bogen DET SØDE – sundhed & nydelse finder du mere end 100 nemme opskrifter på kager, desserter, slik og snacks.

 

Tip: Har du modne bananer du ikke får spist, eller er du heldig at finde billige modne bananer, kan de med fordel fryses ned. Smagen bliver sødere, og de kan bruges til smoothies, is og kager. Skræl dem og kom dem i en frysepose, luk posen sammen og sug så meget luft som muligt ud af posen, inden du lukker den.

 

 

Banan-kupbananer-frosne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner. Husk også at tilmelde dig mine inspirationsmails med lækre opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Skriv dig op i bunden af siden, det er helt gratis.

 

Lyst til mere lækker sund is? Gå til opskrift på blåbæris med lavendel og mangois her

 

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.