Denne smukke butternut squash suppe har en dejlig frisk smag fra citrongræs og lime. Jeg fik inspiration til opskriften, da jeg til en middagskomsammen smagte en skøn suppe, som en af mine gamle kollegaer havde medbragt til vores sammenskudsbord. Suppen var lavet på netop butternut squash og der var bl.a. citrongræs i. En rigtig god kombination syntes jeg. Efterfølgende har jeg, som det sædvanligvis sker, når jeg bliver inspireret af en konkret opskrift, brygget videre og nået frem til denne variation af suppen, med ingredienser, der klæder hinanden virkelig godt og som alle fås økologisk.

Butternut squash er egentlig et græskar, med det fine navn Cucurbita moschata, på dansk moskus græskar. Men det er det engelske navn, de fleste af os kender den som. Butternut squash er mindre sød i smagen end hokkaido græskar, men de to kan bruges i samme typer opskrifter og somregel også fint erstatte hinanden.

Suppen kan spises både varm og kold. Opskriften giver 4 portioner, der er passende som forret.

Til butternut squash suppe skal du bruge:

Butternut squash   1/2

Porre   1 stor

Gul eller hvid gulerod   1-2

Citrongræs   2 stilke

Vand   6 dl

Salt

Lime

Ekstra jomfruolivenolie

Kokosmælk (ikke light)   1 dl

Ristede cashewnødder eller ristede mandler

Frisk koriander eller bladpersille

 

Sådan gør du:

Halver butternut squashen på langs, skrab kernerne ud og skræl den. Skær squashen i grove tern. Skær den nederste lyse del af porren i skiver. Pil de(t) yderste tørre blade af citrongræs. Bank og flæk citrongræs i en morter eller med knivskaftet, så stænglen mases. Kom butternut, porre, citrongræs, vand og lidt salt i en gryde. Lad det koge under låg i 30 minutter.

Skær den grønne del af porren i helt tynde skiver. Varm lidt olie på en pande og sautér porre et par minutter uden de bliver brune. Smag til med salt og kom dem i en skål. Riv skallen fra en lime fint og bland det sammen med porre.

Fjern citrongræs fra suppen. Blend resten helt cremet og fri for klumper. Rør kokosmælken i og justér evt. med lidt ekstra vand til ønsket tykkelse. Bring i kog, smag til med salt og sluk.

Hak cashewnødder eller mandler groft. Servér suppen toppet med porre-lime blandingen, nødder eller mandler, lidt koriander eller persille og en skive lime, som man kan presse saften ud af.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

 

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar