Dessert med brombær og melon
Brombær er en rigtig sensommer fornøjelse uanset om de købes eller plukkes vildt i naturen. De er ret nemme at finde, for de vokser overalt i Danmark i krat, hegn og åben skov.
Brombærs magiske mørke farve spiller fantastisk sammen med melon – og det gør smagen også, så det er oplagt at lave en nem dessert af de to. Enkelt og godt. Når frugt og bær er modne er der smag og sødme og ofte er det nok i sig selv. Vil du gøre det endnu lækrere kan du servere en dejlig creme til. Her har jeg lavet en creme af cashewnødder blendet med melon, der både giver cremen sødme og en fin sart gul farve. Cremens lette fedme passer så fint til bær og melon. Cashewnødderne skal stå i blød i mindst fem timer inden cremen laves.
Til brombær melon dessert skal du bruge:
Cashewnødder 75 g
Cantaloupemelon 1
Salt
Plantemælk (havre-, ris-, soja-, mandel…) 1/2 dl
Vaniljepulver 1/2 tsk
Evt. honning, rismaltsirup eller ahornsirup
Brombær 250 g
Frist mynte
Sådan gør du:
Sæt cashewnødderne i blød i vand i mindst fem timer. Dræn vandet fra og kom nødderne i en blender. Halvér melonen, tag kernerne ud og skær melonkødet i tern eller kugler. Kom 100 g af melonen i blenderen sammen med din foretrukne plantemælk, vanilje og en nip salt. Blend til en glat creme, det tager et stykke tid. Smag på det og kom 1-2 tsk honning, rismalt eller ahornsirup i, hvis du vil have det sødere. Anret melon og brombær i en skål eller i en halv melonskal som på billedet. Servér med frisk mynte og creme.
3-4 personer.
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del den gerne med dine venner
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.