Bønner i skøn græsk ovnret

 

Denne dejlige ret med de lækre store butterbeans, grøntsager og krydderurter er fra prisvinderbogen Grønne proteiner. Det er en ret inspireret af en af de bedste bønneretter jeg nogensinde har fået på restaurant. Det var i en lille græsk bjergby, hvor vi var heldige at kunne få veltillavet lokal mad og ikke bare turisttilpasset kød og fritter. Vegetariske retter med bønner var (er?) sjældne at finde i ferieområder, så det her var på flere måder en god overraskelse.

Selvom denne ret er slowcooking er den værd at vente på, og det meste af tiden passer den jo sig selv.

Foto: Lars Høst Tordendahl og Lisbeth Tordendahl

 

 

Du skal bruge:

Hvidløg   3-4 fed

Gulerod   ca. 2 dl skåret

Bladselleri   ca. 2 dl skåret

Løg   2 mellem

Ekstra jomfruolivenolie

Hakkede tomater   1 dåse/glas (400 g)

Koncentreret tomatpuré   100 g (22%) eller 70 g af en 28 %

Vand   6 dl

Rosmarin   1 spsk frisk eller 1 tsk tørret

Timian   1 spsk frisk eller 1 tsk tørret

Laurbærblade   2

Kogte butterbeans   8 dl

Salt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær hvidløg, gulerod og bladselleri i tynde skiver, og skær løg i tynde halvmåner. Varm 1 spsk olie i en stor gryde eller sauterpande. Sautér hvidløg og løg 1 minut. Kom gulerod og bladselleri ved, og sautér yderligere et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, krydderurterne, bønnerne, lidt salt og peber. Bring i kog, og lad det lige koge igennem. Smag til med salt og peber, og hæld i et ildfast fad. Bag tildækket i en 200 grader varm ovn 50 minutter. Dryp 3 spsk olivenolie over retten inden servering. Servér med ris, quinoa eller godt brød til og en grøn salat.

5-6 portioner

Opskriften er fra min bog  Grønne proteiner – sundhed & nydelse

9788799593101

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar