Bønner i skøn græsk ovnret
Denne dejlige ret med de lækre store butterbeans, grøntsager og krydderurter er fra prisvinderbogen Grønne proteiner. Det er en ret inspireret af en af de bedste bønneretter jeg nogensinde har fået på restaurant. Det var i en lille græsk bjergby, hvor vi var heldige at kunne få veltillavet lokal mad og ikke bare turisttilpasset kød og fritter. Vegetariske retter med bønner var (er?) sjældne at finde i ferieområder, så det her var på flere måder en god overraskelse.
Selvom denne ret er slowcooking er den værd at vente på, og det meste af tiden passer den jo sig selv.
Du skal bruge:
Hvidløg 3-4 fed
Gulerod ca. 2 dl skåret
Bladselleri ca. 2 dl skåret
Løg 2 mellem
Ekstra jomfruolivenolie
Hakkede tomater 1 dåse/glas (400 g)
Koncentreret tomatpuré 100 g (22%) eller 70 g af en 28 %
Vand 6 dl
Rosmarin 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret
Timian 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret
Laurbærblade 2
Kogte butterbeans 8 dl
Salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skær hvidløg, gulerod og bladselleri i tynde skiver, og skær løg i tynde halvmåner. Varm 1 spsk olie i en stor gryde eller sauterpande. Sautér hvidløg og løg 1 minut. Kom gulerod og bladselleri ved, og sautér yderligere et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, krydderurterne, bønnerne, lidt salt og peber. Bring i kog, og lad det lige koge igennem. Smag til med salt og peber, og hæld i et ildfast fad. Bag tildækket i en 200 grader varm ovn 50 minutter. Dryp 3 spsk olivenolie over retten inden servering. Servér med ris, quinoa eller godt brød til og en grøn salat.
5-6 portioner
Opskriften er fra min prisvinderbog Grønne proteiner – sundhed & nydelse
Tag et kig på onlinekurset Flere grønne proteiner
Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.