BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Bønnepostej der kan være klar på få minutter

 

Ikke dårligt vel? Slet ikke når den også smager godt, har god konsistens og er perfekt til en god, gammeldags rugbrødsmad med postej og agurk. Eller syltet agurk eller tomatskiver eller surkål eller salatblad eller hvad med lidt af det hele? Postejen smager også godt på anden slags brød. I sandwich og pitabrød, på knækbrød og kiks… Ingen grund til begrænsning. Det er en smørbar, cremet og både protein- og fiberrig bønnepostej. Sund og mættende plantebaseret pålæg.

Jeg bliver ofte spurgt om, hvad der kan bruges som pålæg, når man gerne vil skære ned på kød eller undgå det helt. Og når man ikke har økonomi til at købe de færdige vegetariske postejer i butikkerne. Bønnepostejen her er et godt valg. Den kan endda varieres ved at bruge andre krydderier eller andre bønner.

I denne bønnepostej bruger jeg letristede solsikkekerner i stedet for rå, det giver nemlig en bedre og dybere smag. Når du rister solsikkekerner, så vær omhyggelig med at de ikke bliver mørke og brændt. Bliver de mørkebrune og sorte har de fået for meget. De skal blot blive let gyldne. Overristning ødelægger nemlig fedtstofferne og der dannes skadelige stoffer. Det gælder alle frø, kerner og nødder. Sorte pletter har det bedst i kompostspanden ikke i din krop. Tricket til at undgå at brænde nødder og kerner på, er at holde konstant bevægelse i dem, når de ristes. Rist dem gerne på en støbejernspande, der har en god varmefordeling. Du kan selvfølgelig også riste i (eftervarmen på) ovnen, hvis den alligevel er i gang, her er det bare vanskeligere at holde ordentlig øje, for det går ret stærkt fra letristet til brændt.

Til bønnepostej skal du bruge:

Kogte borlottibønner  (evt. pintobønner)    240 g

Letristede solsikkekerner   3/4 dl

Balsamico eddike   1 spsk

Shoyu eller tamari   1 spsk

Vand   3 spsk

Løgpulver   1 spsk

Hvidløgspulver   2 tsk

Sød paprika   3/4 tsk

Tørret timian   1/4 tsk

Allehånde   1/4 tsk

Salt

Sådan gør du:

Kom 1 dl bønner, solsikkekerner, balsamico, shoyu/tamari og vand i et højt glas/ skål og blend med stavblender til glat konsistens. Kom resten af bønnerne og krydderier ved og blend det hele sammen. Smag til med salt. Voila, så enkelt er det. Opbevar postejen i køleskab.

Tip: postej af andre bønner kan selvfølgelig laves på samme måde. Farve og smag vil være anderledes, prøv dig frem og find kombinationer du kan lide.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

 

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.