BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Du kan lave blommemarmelade uden tilsat sukker

 

Min opskrift på blommemarmelade er med de utrolig smukke og velsmagende Viktoriablommer, som er mine yndlingsblommer – sikkert fordi jeg er vokset op i en have med et stort blommetræ af denne sort. Jeg kan huske, at jeg havde store poser med nyplukkede blommer med i skole, for træet gav store mængder blommer.

I denne marmelade giver jeg blommerne selskab af kanel, stjerneanis og vanilje, som giver marmeladen en virkelig skøn smag. Jeg bager marmeladen i ovnen, for at få vandet i blommerne til at fordampe, så konsistensen bliver tyk og smagen intens. Det er også nemt og praktisk, for blommemarmelade brænder nemt på, når det koges i en gryde. Jeg søder marmeladen med dadler og æblejuice for at undgå sukker.

Til blommemarmelade skal du bruge:

Tørrede dadler   120 g

Æblejuice/most   1 3/4 dl

Kanelstang   7-8 cm

Stjerneanis   1 stk

Salt

Viktoriablommer   500 g

Vaniljepulver   1/2 tsk

Sådan gør du:

Skær dadlerne i småstykker, kom dem i en lille gryde sammen med æblejuice, kanel, stjerneanis og et lille nip salt. Bring i kog og lad det koge i 12 minutter under låg.

Vask og udsten blommerne og skær hver blomme i fire-seks stykker afhængigt af størrelsen. Fordel dem i et ildfast fad. Mos dadlerne grundigt ud og bland det, kanelstang og stjerneanis med de friske blommer og vaniljepulver. Bag det ved 150 grader varmluft i ca. en time. Vend rundt i det et par gange undervejs.

Tag kanelstang og stjerneanis op og bland resten grundigt. Ønsker du en glat konsistens, kan det blendes. Kom den brandvarme marmelade på 2-3 små skoldede glas, der lukkes til med det samme, så dannes der undertryk og marmelade får derved fin holdbarhed. Opbevar i køleskab.

 

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.