BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Nemme bananmuffins uden sukker

Bananmuffins der er lavet på ingen tid, smager skønt og er sunde, what´s not to like? Det sker jævnligt, at jeg kommer hjem med 15-20 modne bananer købt på tilbud. Du ved, bananer der har brune pletter på skrællen og derfor er sat pænt meget ned i pris.

Og heldigvis er det så nemt at få økologiske bananer, at vi aldrig behøver købe andet. Selvom skrællen har brune pletter, er bananerne indeni ikke brune, de er bare modne og modne bananer er dejligt søde i smagen og derfor geniale til alt fra kager, smoothies, hjemmelavet is/nice cream (som fx. mangois og chokoladeis) og ja muffins selvfølgelig.

Som regel fryser jeg de fleste af bananerne ned. Af med skrællen og så i fryseposer (der kan fås bionedbrydelige af majs, dejligt ik?), måske skåret i mindre stykker, så det er nemt at tage en enkelt er to, hvis ikke der skal bruges mere.

Jeg har lavet disse bananmuffins i tre varianter, en basis, en med marmelade og en med mørk chokolade. De har mild sødme og er perfekte som mellemmåltid og som et lille sødt indslag i madpakken.

Til bananmuffins med kokos skal du bruge:

Modne bananer   300 g (uden skræl)

Appelsinsaft   1/2 dl

Groft kokosmel   60 g

Boghvedemel   80 g

Salt

Natron   1 tsk

Evt. hindbærmarmelade af 100% frugt

Evt. mørk chokolade

Sådan gør du:

Start med at mose banan på en tallerken. Mos det grundigt og kom det i en skål. Rør det grundigt med appelsinsaft, kokos, mel og en nip salt. Rør tilsidst natron i. Du kan nu lave en, to eller alle tre varianter:

  1. basis: fordel blot dejen i 8-10 muffinforme.
  2. med marmelade: kom en smule dej i bunden af formene. Læg en tsk marmelade i, prøv at holde det i midten. Fyld dej ovenpå.
  3. med chokolade: fordel dejen i 8-10 muffinforme og stik en lille kvadrat chokolade ned i dejen.

Bag dem i en 200 grader varm ovn i 20 minutter.

Variation: du kan selvfølgelig bruge marmelade af andre bær, men hindbær er såååå godt 😉

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.