BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse

Lækker ret med arame tang

Arame er en af mine absolutte yndlings tangsorter, den har i fire årtier været fast del af mit lager af tørvarer. Arame tang er superfood fyldt med gavnlige mineraler, sporstoffer, fibre og umamismag. Det er en dejlig mild og delikat tang. Det er en tangsort, der er virkelig velegnet som introduktion til at spise tang, ikke mindst når man tilbereder den på en måde som fremhæver dens naturlige søde smag. Jeg har i årenes løb serveret arame tang til et hav af mennesker på massevis af kurser, messer mv. Og stort set alle, der har smagt den, er blevet overrasket over, hvor godt det smager. Denne opskrift er fra min allerførste kogebog Naturlig Mad, der udkom i 1990. Arame er især egnet til sideretter som denne, men kan også fint bruges i salater.

Du skal bruge:

4-5 portioner

Arame   4 dl/40g
Løg   2 mellem
Mandler   ½ dl
Ekstra jomfru olivenolie   1 spsk
Vand    ca.1 dl
Shoyu/tamari
Majs (frosne)    3 dl*

Sådan gør du:

Kom aramen i en skål og dæk den med rigeligt koldt vand. Lad den stå i blød mens løgene skæres i tynde både og mandler skæres i grove stykker.
Varm olien i en gryde og sauter løgene et par min. Tag aramen op ad vandet, afdryp den i en sigte og kom den i gryden. Bland og sautér kort. Bland mandler i. Tilsæt vand og ca. 1,5 spsk shoyu/tamari (mindre hvis det er en dobbelt styrke tamari). Bring i kog og lad det koge under låg 35 min. Tilsæt lidt vand undervejs hvis nødvendigt. Smag til med ekstra shoyu/tamri om nødvendigt, fordel majsene ovenpå uden at blande rundt og kog yderligere 10 min. Væden skal være så godt som kogt ind inden retten blandes. Server som sideret.

*Variation: I stedet for majs kan du bruge gulerod skåret i stave (flot med både gule og orange rødder) eller rød/gul peberfrugt.

Variation: Prøv også at tilføje 3-4 stk tørrede shitake svampe afhængigt af størrelsen. Stil dem i blød i kogende vand ca. 10 minutter, skær de hårde stilke fra (de kan gemmes til en suppefond) og skær hattene i tynde skiver. Kom dem i gryden sammen med arame.

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Så del gerne med dine venner

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne side og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.