appelsin-lisbethtordendahlAppelsin er godt til rigtig mange ting og når appelsiner er bedst er de fantastiske. Og de kan sagtens klare opgaven med at tilfredsstille både smagsløg og øjne helt alene. Alligevel vil jeg dele dette desserttip med dig, for det smager virkelig skønt og er så smukt. Det er lige før det næsten er for enkelt til at kalde det en dessert. Men desserter behøver ikke være komplicerede og heller ikke fyldige og tunge.

Jeg lavede disse appelsiner første gang til nytårsaften.  Jeg havde lavet en portion trøfler med kanel og ingefær og synes der skulle være noget farverigt og friskt til, men butikkerne havde lukket, så jeg måtte bruge, hvad jeg havde i huset i forvejen.

Appelsin lå lige for

og de klæder jo altid chokolade godt. Jeg skar skallen af, skar appelsinerne i skiver og lagde på et fad. Dryssede med hakket frisk mynte, hakkede usaltede grønne pistaciekerner (de kaldes også konditor pistacie, men det bliver også godt med ristede/dampede hasselnødder, hvis ikke du har dem) og så tørrede jordbær (hindbær er helt sikkert også godt). Voila, det er det hele. Beregn 1-2 appelsiner pr. portion og de kan selvfølgelig nydes uden trøfler eller andet chokoladeagtigt til.

 

 

Var du tilfreds med dette tip? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Forlad denne opskrift og gå til oversigten sunde opskrifter

Kommentar

kommentar