Nogle gange er det helt enkle bare det bedste
Når råvarerne får lov at shine igennem uden så meget andet. Som nu denne æbledessert. Gode æbler. Dejlig kanel. Ikke meget andet. En tur i ovnen. Helt enkelt. Helt godt.
Kombinationen æble og kanel er en af de til alle tider mest holdbare klassikere – det fås ikke meget bedre, sand smagsfryd. Her får du en ganske simpel dessert, som du med minimal arbejdsindsats kan nyde i dit eget gode selskab eller med hvem du nu vil.
Jeg har lavet den utallige gange, jeg er den lykkelige ejer af et meget gavmildt gammelt æbletræ og selv når æblerne har ligget længe og mistet deres sprødhed, er de perfekte til denne dessert. Jeg har serveret den for mange mennesker efterhånden, og de er blevet overrasket over hvor godt det er!
Den er velegnet til både hverdagsdessert eller eftermiddagssnack og du kan selvfølgelig servere med fløde- eller veganskum/creme, hvis dagen er til det. Og skulle der være noget til overs af denne æbledessert, så er den også god dagen derpå, for eksempel som topping på en dejlig morgengrød.
Til denne æbledessert skal du bruge:
Søde spiseæbler
Smør eller kokosolie
Stødt kanel
Salt
Mandler
Hasselnødder
Sådan gør du:
Skær æblerne i både og kom dem i et ildfast fad. Fordel små klatter af smør eller kokosolie over. Drys godt med kanel og og lidt salt. Hak mandler og nødder groft og drys over. Bag ved 200 grader 25-30 minutter. Variation: drys kokos over æblerne inden det går i ovnen.
Find flere sunde søde sager i bogen DET SØDE – sundhed & nydelse
Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.
Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.