Bønnepostej – hurtigt, nemt og lækkert

Bønnepostej der kan være klar på få minutter. Ikke dårligt vel? Slet ikke når den også smager godt, har god konsistens og er perfekt til en god, gammeldags rugbrødsmad med postej og agurk. Eller syltet agurk eller tomatskiver eller surkål eller salatblad eller hvad...

læs mere

Pitabrød af fuldkornsspelt – nemme at bage

Pitabrød med fyld er  – måske særligt blandt børn – en af de helt store favoritter, når der skal vælges aftensmad. Der findes vel næppe en eneste dansk familie, hvor de ikke er kendt? For det er hyggeligt med sådan en brødlomme fyldt med gode sager og pitabrød er nemt...

læs mere

Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg

Denne rødbede-tahin puré er en rigtig dejlig måde at bruge rødbeder på. Den er god som dip til buketter af blomkål, broccoli og anden gnavegrønt eller den kan serveres med letkogt hvid-, grøn-, savoy- eller spidskål. Den er også skøn i sandwich, i pitabrød og som...

læs mere

Kanelboller med rosiner og mandler – glutenfri

Kanelboller, kan det friste? De her er virkelig nemme at lave og smager skønt, også selvom du, som jeg, ikke spiser glutenfrit. Og så er det bedst ikke? At det ikke "kun" er de som styrer helt udenom gluten, som synes de er gode. Glutenfri bagning kan godt være lidt...

læs mere

Soyayoghurt – sådan laver du din egen

Soyayoghurt er en dejlig mulighed for en plantebaseret yoghurt. Det er nemt at lave selv, hvis bare du overholder et par enkle grundregler. For syrning er jo en levende proces og det kan ende med tynd, sjasket yoghurt og fejlgæring, hvis ikke du følger dem. Det kræver...

læs mere

Spinatpandekager med lækkert grøntsagsfyld

Spinatpandekager er så fine grønne i farven og smager rigtig dejligt, ikke mindst når de fyldes med en lækker krydret grøntsagsmix som her. Jeg har lavet to forskellige opskrifter på pandekagerne, en vegansk og en med æg. De smager virkelig godt begge to og jeg bruger...

læs mere

Kålsalat med belugalinser – fra Kål og Kærlighed

Kålsalat med belugalinser er en virkelig skøn salat med dejlig frisk smag og samtidig er den proppet med gode sager, der giver kroppen masser af sund næring, kraftfulde vitalstoffer og gode fibre. Kål er i en liga for sig, når det kommer til sundhedsfremmende...

læs mere

Fuldkornsbrød og fuldkornsboller – nem grundopskrift

Fuldkornsbrød og fuldkornsboller er fulde af smag, næringsstoffer og gavnlige fibre. Og de mætter godt. Når jeg bager er det stort set altid efter denne her grundopskrift. Den kan nemlig varieres på alle mulige måder, den er nem at huske, ultra nem at lave og giver...

læs mere

Bananmuffins med kokos – helt enkelt

Bananmuffins der er lavet på ingen tid, smager skønt og er sunde, what´s not to like? Det sker jævnligt, at jeg kommer hjem med 15-20 modne bananer købt på tilbud. Du ved, bananer der har brune pletter på skrællen og derfor er sat pænt meget ned i pris. Og heldigvis...

læs mere

Blomkålsfrikadeller – fra Kål og Kærlighed

Blomkålsfrikadeller er en herlig måde at bruge blomkål på. De er nemme at lave og er dejlige at spise både varme og kolde i madpakken. Blomkål kan i det hele taget bruges på utrolig mange kreative måder. Rå og hurtig tilberedt blomkål har en fin nøddeagtig smag. Kålen...

læs mere

Grønkålssalat med ristede kikærter

Grønkålssalat med ristede kikærter er en af mine favoritsalater. I det hele taget er jeg jo kæmpe fan af grønkål og jeg spiser det i lange baner. Grønkål kaldes med rette vinterens konge. Den slår alle andre kål med flere længder, når det kommer til det samlede...

læs mere

Rosmarinstænger – sprøde og glutenfri

Rosmarinstænger er dejlig sprøde, smager skønt af rosmarin og olivenolie og det er bare sådan en god kombination! Jeg har lavet to udgaver og du får begge varianter her, for jeg kan faktisk ikke bestemme mig for, hvilken en af dem jeg bedst kan lide. Den eneste...

læs mere

Marineret tofu – ovnbagt og lækker

Marineret tofu er en af de allerlækreste måder at få tofu på. Selvom tofu umiddelbart ligner fetaost, har den, som du måske har erfaret, ikke megen smag i sig selv. Altså, sådan en utilberedt tofu smager jo nærmest som at række tungen ud ad vinduet...MEN MEN heldigvis...

læs mere

Små gulerodsbrød med krydderier og mandler

Små gulerodsbrød har masser af smag, mild sødme og dejlig grov struktur og knas fra mandlerne. Sprøde og crunchy og samtidig bløde indeni. De er perfekte som en nærende sund fuldkornssnack og er ideelle både i madpakken og som et lille mellemmåltid. Et lille kompakt...

læs mere

Sellerisuppe med bagte hvidløg og mandler

Sellerisuppe er virkelig nemt at lave og det smager skønt. Det er om efteråret og i løbet af vinteren at vi har fornøjelse af denne dejlige rodfrugt med sin helt egen særlige smag. Knoldselleri smager let bitter i rå tilstand, men når roden bliver tilberedt, bliver...

læs mere

Linsedeller med boghvede og mandler

Linsedeller er en super lækker måde at bruge linser på. De kan laves i et utal af variationer, med alle typer linser, med krydderier af alskens slags og med grøntsager, korn, nødder og frø. Derfor er linsedeller også en klassiker i det grønne køkken. De rigtig lækre...

læs mere

Boghvedegrød med pærer

Boghvedegrød med pærer er på morgenbordet her i huset mange gange i løbet af vintermånederne, for det smager skønt og er en dejlig start på dagen! Det har været en af vores favoritter i årtier, både hos de voksne og børnene og opskriften var med i min første kogebog...

læs mere

Julekugler med krydderier og cognac

Julekugler med de lækreste krydderier, smør og cognac er lavet på base af sorte bønner. Og nej, det er ikke til at gætte, hvis ikke man ved det. Og ikke til at smage, hvis man ved det. Men bønnerne giver en god konsistens og bidrager med gode proteiner og fibre, så...

læs mere

Mandler med lakrids og kanel – lækker sund snack

Mandler med lakrids og kanel forsvinder som dug for solen. Så er du advaret. De smager sååå godt og er en sund, lækker og sprød snack. De er til med virkelig nemme at lave og er hurtig klar. Mandler er ideelle som snack. De er et skatkammer af sunde sager: gavnlige...

læs mere

Selleri-valnødde postej

Selleri-valnødde postej er en god gammel ven. En ven jeg ved, jeg kan regne med, en ven jeg har lyst til at tilbringe tid sammen med igen og igen. Opskriften er oprindeligt fra min første kogebog Naturlig Mad, der udkom i 1990. Og den er en af de mange opskrifter, som...

læs mere

Quinoa pilaf – dejlig måde at bruge quinoa på

Quinoa pilaf er en mellemting mellem en salat og en varm ret. Det er en skøn måde at bruge hel quinoa på, og jeg laver dem i flere forskellige udgaver. I denne opskrift har jeg krydret den mildt med karry, gurkemeje, ingefær og fennikelfrø. Den kan spises som den er...

læs mere

Krydret indbagt blomkål – uimodståelige

Krydret indbagt blomkål er simpelthen så lækkert - så er det sagt! De er blevet en af mine absolutte favoritter og jeg kan spise dem igen og igen. De er smagfulde med lidt bid, bløde indeni og med let sprødhed udenpå. Opskriften her er udsprunget af min afprøvning af...

læs mere

Sorte bønner i snackkugler med hindbær

Sorte bønner i snackkugler - lyder det mærkeligt? Indrømmet, det er nok ikke det mest almindelige, men det fungerer rigtig godt. Jeg ved ikke hvem, der mon har fundet på at lave sødt med sorte bønner. Jeg så det første gang for nogle år siden på nogle amerikanske...

læs mere

Grøntsagsfladbrød med krydderier

Grøntsagsfladbrød er geniale som mellemmåltider, i madpakken og som brød til supper og salater. Det var oprindeligt en opskrift fra Green Kitchen stories, der inspirerede mig og jeg har længe gerne villet se om jeg kunne udvikle en opskrift på grøntsagsfladbrød uden...

læs mere

Brombær melon dessert med cashewcreme

Brombær er en rigtig sensommer fornøjelse uanset om de købes eller plukkes vildt i naturen. De er ret nemme at finde, for de vokser overalt i Danmark i krat, hegn og åben skov. Brombærs magiske mørke farve spiller fantastisk sammen med melon - og det gør smagen også,...

læs mere

Grønkålspesto – fra Kål og Kærlighed

Min grønkålspesto er cremet og lækker med mild smag af kål, fordi kålen får et hurtigt opkog og ikke er helt rå. Grønkål kaldes med rette vinterens konge, den er ikke alene majestætisk flot, den slår også alle andre kål med flere længder, når det kommer til det...

læs mere

Kiks med kanel og kerner – sprøde og sunde

Sprøde kiks fyldt med fibre, sunde fedtstoffer og dejlig smag af kanel. De er perfekte som en lille snack. Det var egentlig mine kerne knækbrød jeg ville i gang med at lave, da jeg fik lyst til at komme kanel i og give dem et lille sødt touch. Og så ændrede jeg...

læs mere

Blommemarmelade med krydderier

Min opskrift på blommemarmelade er med de utrolig smukke og velsmagende Viktoriablommer, som er mine yndlingsblommer - sikkert fordi jeg er vokset op i en have med et stort blommetræ af denne sort. Jeg kan huske, at jeg havde store poser med nyplukkede blommer med i...

læs mere

Kurv

 

Tlf. 30 10 30 10

 

 

Tilmeld dig gratis inspiration til sundhed og grøn livsstil: