Butternut squash suppe

Denne smukke butternut squash suppe har en dejlig frisk smag fra citrongræs og lime. Jeg fik inspiration til opskriften, da jeg til en middagskomsammen smagte en skøn suppe, som en af mine gamle kollegaer havde medbragt til vores sammenskudsbord. Suppen...

læs mere

Risbøffer med tofu eller bønner

Risbøffer er en super lækker måde, at bruge en rest kogte ris på. Når jeg koger brune ris, beregner jeg altid ekstra, så jeg har kogte ris, som jeg kan bruge i dagene efter til alt muligt godt: i salater, grød og supper, i fars til vegedeller og -bøffer,...

læs mere

Ramsløgsmayo – en smagfuld forårsbebuder

Ramsløgsmayo. Ramsløgspesto. Ramsløgsolie. Ramsløgssmør. Ramsløgssalt. Og der er flere gode muligheder for at bruge de grønne forårsbebudere, der også kaldes vild hvidløg og som er blevet så populære de senere år, at de også ses i pakker i supermarkedernes...

læs mere

Soba nudler i karry-peanutbutter-sovs

Soba nudler har jeg næsten altid på lager, for de smager dejligt og er hurtige at lave. Og selvom jeg holder virkelig meget af at lave mad, så er det også dejligt, at kunne lave et godt varmt måltid på kort tid. Soba er det japanske navn for boghvede og...

læs mere

Fastelavnsboller med fuldkorn – af spelt eller glutenfri

Fastelavnsboller. En gang om året. Eller to ... Eller i hvert fald kun omkring det tidspunkt på året, hvor det er fastelavn, så det er noget særligt, vi kan glæde os til. Sådan kan jeg bedst lide det. Du kan selvfølgelig lave dem ligeså ofte, du har lyst, hvis du har...

læs mere

Græskarsuppe med kokos, karry og sorte bønner

Græskarsuppe er et hit, hvis du spørger mig! Ikke mindst de cremede fløjlsbløde af slagsen. Fantastisk farve og vidunderlig sødmefuld smag. Kan ovenikøbet laves i et utal af variationer. Med forskellige andre grøntsager og alskens krydderier og urter. Jeg laver mange...

læs mere

Kokostrøfler

De her kokostrøfler ... de smager virkelig skønt. Ja det kræver selvfølgelig, at du kan lide kokos, hvis du skal blive enig med mig i den vurdering, men de gange, jeg har lavet dem til gæster ryger de som varmt brød. Så jeg synes, du skal prøve dem. De er lavet på...

læs mere

Persillerodssuppe med svampe og linser

Denne persillerodssuppe er dejlig cremet og smager delikat og godt. Og er ovenikøbet ganske nem at lave. Den egner sig både som forret og som et let hovedmåltid, hvis man spiser en større portion. Persilleroden har slægtsskab med persille og det kan både duftes og...

læs mere

Farverig vintersalat med grønkål og græskar

Farverig vintersalat med ny kombination, smuk og med virkelig lækker smag. Sådan en salat fuld af farver gør mig simpelthen glad i låget. Og når den ikke alene smager forrygende, men også er spækket med sunde næringsstoffer og kraftfulde cellebeskyttende...

læs mere

Quinoagrød med græskar, rosiner og kardemomme

Quinoagrød kogt af hel quinoa bliver en virkelig dejlig og nærende grød, har du prøvet det? Varm morgengrød er en skøn start på dagen, synes jeg, særligt i vinterhalvåret. Quinoagrød lavet af hel quinoa får en meget bedre smag end grød kogt på flager, og konsistensen...

læs mere

Solgul græskarhummus

Græskarhummus smager virkelig dejligt og af en eller andre grund, har jeg ikke fået delt en opskrift her på bloggen før nu. Det er så oplagt, at lave hummus med græskar. Har du endnu ikke prøvet det, så kan jeg kun anbefale dig at lave en portion. Måske bliver du lige...

læs mere

Bønnepostej – hurtigt, nemt og lækkert

Bønnepostej der kan være klar på få minutter. Ikke dårligt vel? Slet ikke når den også smager godt, har god konsistens og er perfekt til en god, gammeldags rugbrødsmad med postej og agurk. Eller syltet agurk eller tomatskiver eller surkål eller salatblad eller hvad...

læs mere

Pitabrød af fuldkornsspelt – nemme at bage

Pitabrød med fyld er  – måske særligt blandt børn – en af de helt store favoritter, når der skal vælges aftensmad. Der findes vel næppe en eneste dansk familie, hvor de ikke er kendt? For det er hyggeligt med sådan en brødlomme fyldt med gode sager og pitabrød er nemt...

læs mere

Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg

Denne rødbede-tahin puré er en rigtig dejlig måde at bruge rødbeder på. Den er god som dip til buketter af blomkål, broccoli og anden gnavegrønt eller den kan serveres med letkogt hvid-, grøn-, savoy- eller spidskål. Den er også skøn i sandwich, i pitabrød og som...

læs mere

Kanelboller med rosiner og mandler – glutenfri

Kanelboller, kan det friste? De her er virkelig nemme at lave og smager skønt, også selvom du, som jeg, ikke spiser glutenfrit. Og så er det bedst ikke? At det ikke "kun" er de som styrer helt udenom gluten, som synes de er gode. Glutenfri bagning kan godt være lidt...

læs mere

Soyayoghurt – sådan laver du din egen

Soyayoghurt er en dejlig mulighed for en plantebaseret yoghurt. Det er nemt at lave selv, hvis bare du overholder et par enkle grundregler. For syrning er jo en levende proces og det kan ende med tynd, sjasket yoghurt og fejlgæring, hvis ikke du følger dem. Det kræver...

læs mere

Spinatpandekager med lækkert grøntsagsfyld

Spinatpandekager er så fine grønne i farven og smager rigtig dejligt, ikke mindst når de fyldes med en lækker krydret grøntsagsmix som her. Jeg har lavet to forskellige opskrifter på pandekagerne, en vegansk og en med æg. De smager virkelig godt begge to og jeg bruger...

læs mere

Kålsalat med belugalinser – fra Kål og Kærlighed

Kålsalat med belugalinser er en virkelig skøn salat med dejlig frisk smag og samtidig er den proppet med gode sager, der giver kroppen masser af sund næring, kraftfulde vitalstoffer og gode fibre. Kål er i en liga for sig, når det kommer til sundhedsfremmende...

læs mere

Fuldkornsbrød og fuldkornsboller – nem grundopskrift

Fuldkornsbrød og fuldkornsboller er fulde af smag, næringsstoffer og gavnlige fibre. Og de mætter godt. Når jeg bager er det stort set altid efter denne her grundopskrift. Den kan nemlig varieres på alle mulige måder, den er nem at huske, ultra nem at lave og giver...

læs mere

Bananmuffins med kokos – helt enkelt

Bananmuffins der er lavet på ingen tid, smager skønt og er sunde, what´s not to like? Det sker jævnligt, at jeg kommer hjem med 15-20 modne bananer købt på tilbud. Du ved, bananer der har brune pletter på skrællen og derfor er sat pænt meget ned i pris. Og heldigvis...

læs mere

Blomkålsfrikadeller – fra Kål og Kærlighed

Blomkålsfrikadeller er en herlig måde at bruge blomkål på. De er nemme at lave og er dejlige at spise både varme og kolde i madpakken. Blomkål kan i det hele taget bruges på utrolig mange kreative måder. Rå og hurtig tilberedt blomkål har en fin nøddeagtig smag. Kålen...

læs mere

Grønkålssalat med ristede kikærter

Grønkålssalat med ristede kikærter er en af mine favoritsalater. I det hele taget er jeg jo kæmpe fan af grønkål og jeg spiser det i lange baner. Grønkål kaldes med rette vinterens konge. Den slår alle andre kål med flere længder, når det kommer til det samlede...

læs mere

Rosmarinstænger – sprøde og glutenfri

Rosmarinstænger er dejlig sprøde, smager skønt af rosmarin og olivenolie og det er bare sådan en god kombination! Jeg har lavet to udgaver og du får begge varianter her, for jeg kan faktisk ikke bestemme mig for, hvilken en af dem jeg bedst kan lide. Den eneste...

læs mere

Marineret tofu – ovnbagt og lækker

Marineret tofu er en af de allerlækreste måder at få tofu på. Selvom tofu umiddelbart ligner fetaost, har den, som du måske har erfaret, ikke megen smag i sig selv. Altså, sådan en utilberedt tofu smager jo nærmest som at række tungen ud ad vinduet...MEN MEN heldigvis...

læs mere

Små gulerodsbrød med krydderier og mandler

Små gulerodsbrød har masser af smag, mild sødme og dejlig grov struktur og knas fra mandlerne. Sprøde og crunchy og samtidig bløde indeni. De er perfekte som en nærende sund fuldkornssnack og er ideelle både i madpakken og som et lille mellemmåltid. Et lille kompakt...

læs mere

Sellerisuppe med bagte hvidløg og mandler

Sellerisuppe er virkelig nemt at lave og det smager skønt. Det er om efteråret og i løbet af vinteren at vi har fornøjelse af denne dejlige rodfrugt med sin helt egen særlige smag. Knoldselleri smager let bitter i rå tilstand, men når roden bliver tilberedt, bliver...

læs mere

Linsedeller med boghvede og mandler

Linsedeller er en super lækker måde at bruge linser på. De kan laves i et utal af variationer, med alle typer linser, med krydderier af alskens slags og med grøntsager, korn, nødder og frø. Derfor er linsedeller også en klassiker i det grønne køkken. De rigtig lækre...

læs mere

Boghvedegrød med pærer

Boghvedegrød med pærer er på morgenbordet her i huset mange gange i løbet af vintermånederne, for det smager skønt og er en dejlig start på dagen! Det har været en af vores favoritter i årtier, både hos de voksne og børnene og opskriften var med i min første kogebog...

læs mere

Julekugler med krydderier og cognac

Julekugler med de lækreste krydderier, smør og cognac er lavet på base af sorte bønner. Og nej, det er ikke til at gætte, hvis ikke man ved det. Og ikke til at smage, hvis man ved det. Men bønnerne giver en god konsistens og bidrager med gode proteiner og fibre, så...

læs mere

Kurv

Tlf. 30 10 30 10

💫NY BOG!💫