BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse
Sunde opskrifter Lisbeth Tordendahl

SUNDE OPSKRIFTER TIL DIG FRA MIG

Hjertelig velkommen til et online udvalg af sunde opskrifter fra mit unikke madunivers Wisefood. Her på bloggen deler jeg min passion for mad, der på en og samme tid er både velsmagende, sund, grøn og klimavenlig. Mad der glæder sanserne og nærer både krop og sjæl.

Her handler det om sundhed og nydelse. Om klog næring, om livskraft, madglæde og vitalmad. Om grøn kærlighed til krop og klode, mad som medicin, hjælp til selvhjælp, bæredygtighed og selvomsorg. Og ja selvfølgelig smagfuld og farverig smuk mad!  Det er Wisefood.

Sund mad er ikke alt, men sund mad giver et fantastisk fundament og booster dig med vitalitet og overskud. Sunde kostvaner styrker kroppens selvhelbredende potentiale og er effektiv forebyggelse af dårligdomme. Og rigtig mad er vitalkost, der heler og styrker kroppen.

De fleste af mine opskrifter er veganske og glutenfri, både dem du finder her på bloggen og dem du finder i mine bøger.

Mit køkken er mit kreative udfoldelsesrum og jeg hygger mig meget med at udvikle nye opskrifter og tage billeder af herlighederne. Håber du bliver inspireret og finder noget, du synes om. Og jeg bliver rigtig glad, hvis du vil tippe dine venner og dit netværk om bloggen her, så endnu flere kan få glæde og gavn af den dejlige mad.

Kærlig hilsen og rigtig god fornøjelse.

Kokoskonfekt med appelsin

Kokoskonfekt med appelsin

Konfektkugler med kokos Disse kokoskonfekt kugler så dagens lys, da jeg forleden ville lave lidt julekonfekt til en veninde, jeg skulle mødes med. Hun tåler dårligt mandler, hassel-, cashew-, para- og valnødder, som ellers typisk er mine førstevalg til brug i...

læs mere
Hyldebær – lav din egen hyldebærsaft uden sukker

Hyldebær – lav din egen hyldebærsaft uden sukker

Hyldebær er en guldgrube af smag og sundhed Uhmm den der helt særlige duft... Er du ligesom jeg vokset op med dejlig varm hyldebærsuppe om efteråret, ved du, hvad jeg taler om. Hvis ikke hyldebærsuppe eller et glas varm hyldebærsaft, når der var optræk til forkølelse,...

læs mere
Muffins med squash

Muffins med squash

Lækre sommermuffins Juli måned er sæson for squash, de er endnu ikke blevet for store (og dermed lidt kedeligere), og i år havde jeg besluttet mig for at ville lave en opskrift på muffins med squash. En muffin der skulle passe perfekt sammen med de vidunderlige,...

læs mere
Nøddepostej med svampe og grøntsager

Nøddepostej med svampe og grøntsager

Nøddepostej er så lækkertDenne her nøddepostej kan du spise både varm og kold. Den er skøn til både aftensmad og til frokost. Lige nu er det december og snart jul, og jeg havde lyst til at lave en ny postejopskrift, som både passer rigtig godt til julebordet og også...

læs mere
Cashewcreme med urter – lækker pålægs spread

Cashewcreme med urter – lækker pålægs spread

Cashewcreme smager så godt!Denne her opskrift på cashewcreme har jeg sådan glædet mig til at dele med dig. Den smager nemlig super godt og er blevet et stort hit her i familien.  Det er en spread, som du kan bruge både som smørepålæg på brød, knækbrød og kiks, i...

læs mere
Boghvedebrød med kerner – glutenfrit

Boghvedebrød med kerner – glutenfrit

Boghvedebrød er virkelig dejligt! Det har nemlig god smag og skøn konsistens. Brødet minder om rugbrød, det er utrolig nemt at lave og du behøver hverken en masse forskellige typer mel eller en røremaskine (sådan en har jeg nemlig ikke selv). Til brødet her skal du...

læs mere
Plantebøffer af quinoa og bønner

Plantebøffer af quinoa og bønner

Plantebøffer - nemme og lækre Der går ikke længe imellem jeg laver plantebøffer. Tror aldrig jeg bliver træt af plantebøffer og -deller. Der er nemlig SÅ mange muligheder og de er skønne både varme til aftensmad og frokost, og kolde i madpakken og som...

læs mere
Græskarboller med kerner – glutenfri

Græskarboller med kerner – glutenfri

Græskarboller med skøn smag og konsistens   Har du prøvet boller med revet græskar i dejen? Det er oplagt at bage græskarboller, når det er hokkaidosæson, det giver nemlig en dejlig smag at bruge revet hokkaido i både brød- og bolledej, glutenfri eller ej. Og det...

læs mere
Crackers af kikærter

Crackers af kikærter

Uhmm sådan en lille sprød cracker...   Sprøde crackers lavet af kogte kikærter og havregryn. En lille lækker sund sag, der knaser mellem tænderne. Fyldt med gode fibre og planteproteiner. Når bælgfrugter og korn kombineres får du høj proteinkvalitet og fordelen...

læs mere
Sandwich af butternut squash

Sandwich af butternut squash

Sandwich i nye klæder   Sandwich af butternut squash, har du prøvet det? Det fungerer virkelig godt og er et rigtig dejligt alternativ til en sandwich med brød. Med andre ord en super god idé, som jeg selvfølgelig synes, du skal prøve. Med mindre du har det...

læs mere
Hummus med bagt citron

Hummus med bagt citron

Hummus i dejlig ny variation Kender du det, når du smager noget nyt og smagsløgene bliver så glædeligt overraskede, at de bryder ud i jubelsang? Sådan havde jeg det, da jeg første gang smagte hummus lavet med bagt citron. Ideen er ikke min egen, jeg så...

læs mere
Butternut squash suppe

Butternut squash suppe

Skøn suppe med butternut squash Denne smukke butternut squash suppe har en dejlig frisk smag fra citrongræs og lime. Jeg fik inspiration til opskriften, da jeg til en middagskomsammen smagte en skøn suppe, som en af mine gamle kollegaer havde medbragt til vores...

læs mere
Risbøffer med tofu eller bønner

Risbøffer med tofu eller bønner

Sådan laver du nemt dine egne plantebøffer fra bunden Risbøffer er en super lækker måde, at bruge en rest kogte ris på. Når jeg koger brune ris, beregner jeg altid ekstra, så jeg har kogte ris, som jeg kan bruge i dagene efter til alt muligt godt: i...

læs mere
Ramsløgsmayo – en smagfuld forårsbebuder

Ramsløgsmayo – en smagfuld forårsbebuder

Mayo med ramsløg - som dip til snacks Ramsløgsmayo. Ramsløgspesto. Ramsløgsolie. Ramsløgssmør. Ramsløgssalt. Og der er flere gode muligheder for at bruge de grønne forårsbebudere, der også kaldes vild hvidløg og som er blevet så populære de senere år, at...

læs mere
Soba nudler i karry-peanutbutter-sovs

Soba nudler i karry-peanutbutter-sovs

Kender du soba nudler? Hvis ikke, er der god grund til et nyt bekendtskab. For de smager dejligt og er noget jeg næsten altid har på lager. De er nemlig også hurtige at lave, og selvom jeg holder virkelig meget af at lave mad, så er det altså dejligt, at kunne lave et...

læs mere
Fastelavnsboller med fuldkorn af spelt eller glutenfri

Fastelavnsboller med fuldkorn af spelt eller glutenfri

Fastelavnsboller i en sundere version Fastelavnsboller. En gang om året. Eller to ... Eller i hvert fald kun omkring det tidspunkt på året, hvor det er fastelavn, så det er noget særligt, vi kan glæde os til. Sådan kan jeg bedst lide det. Du kan selvfølgelig lave dem...

læs mere
Græskarsuppe med kokos, karry og sorte bønner

Græskarsuppe med kokos, karry og sorte bønner

Græskarsuppe er et hit, hvis du spørger mig! Ikke mindst de cremede fløjlsbløde af slagsen. Fantastisk farve og vidunderlig sødmefuld smag. Kan ovenikøbet laves i et utal af variationer. Med forskellige andre grøntsager og alskens krydderier og urter. Jeg laver mange...

læs mere
Kokostrøfler

Kokostrøfler

Nemme kokostrøfler De her kokostrøfler, de smager virkelig skønt. Ja det kræver selvfølgelig, at du kan lide kokos, hvis du skal blive enig med mig i den vurdering, men de gange, jeg har lavet dem til gæster ryger de som varmt brød. Så jeg synes, du skal prøve dem. De...

læs mere
Persillerodssuppe med svampe og linser

Persillerodssuppe med svampe og linser

Denne persillerodssuppe er dejlig cremet og smager delikat og godt. Og er ovenikøbet ganske nem at lave. Den egner sig både som forret og som et let hovedmåltid, hvis man spiser en større portion. Persilleroden har slægtsskab med persille og det kan både duftes og...

læs mere
Farverig vintersalat med grønkål og græskar

Farverig vintersalat med grønkål og græskar

Sæt kulør på dagen med en farverig vintersalat Farverig vintersalat med ny kombination, smuk og med virkelig lækker smag. Sådan en salat fuld af farver gør mig simpelthen glad i låget. Og når den ikke alene smager forrygende, men også er spækket med sunde...

læs mere
Quinoagrød med græskar, rosiner og kardemomme

Quinoagrød med græskar, rosiner og kardemomme

Hel quinoa er så godt til grød Quinoagrød kogt af hel quinoa bliver en virkelig dejlig og nærende grød, har du prøvet det? Varm morgengrød er en skøn start på dagen, synes jeg, særligt i vinterhalvåret. Quinoagrød lavet af hel quinoa får en meget bedre smag end grød...

læs mere
Solgul græskarhummus

Solgul græskarhummus

Hummus med hokkaido græskar Græskarhummus smager virkelig dejligt og af en eller andre grund, har jeg ikke fået delt en opskrift her på bloggen før nu. Det er så oplagt, at lave hummus med græskar. Har du endnu ikke prøvet det, så kan jeg kun anbefale dig at lave en...

læs mere
Bønnepostej – hurtigt, nemt og lækkert

Bønnepostej – hurtigt, nemt og lækkert

Bønnepostej der kan være klar på få minutter   Ikke dårligt vel? Slet ikke når den også smager godt, har god konsistens og er perfekt til en god, gammeldags rugbrødsmad med postej og agurk. Eller syltet agurk eller tomatskiver eller surkål eller salatblad eller...

læs mere
Pitabrød af fuldkornsspelt – nemme at bage

Pitabrød af fuldkornsspelt – nemme at bage

Det er nemt at bage pitabrød selv   Pitabrød med fyld er  – måske særligt blandt børn – en af de helt store favoritter, når der skal vælges aftensmad. Der findes vel næppe en eneste dansk familie, hvor de ikke er kendt? For det er hyggeligt med sådan en brødlomme...

læs mere
Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg

Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg

Denne rødbede-tahin puré er en rigtig dejlig måde at bruge rødbeder på. Den er god som dip til buketter af blomkål, broccoli og anden gnavegrønt eller den kan serveres med letkogt hvid-, grøn-, savoy- eller spidskål. Den er også skøn i sandwich, i pitabrød og som...

læs mere
Kanelboller med rosiner og mandler – glutenfri

Kanelboller med rosiner og mandler – glutenfri

Glutenfrie kanelboller med mandler og rosiner De her kanelboller er virkelig nemme at lave og smager skønt, også selvom du, som jeg, ikke spiser glutenfrit. Og så er det bedst ikke? At det ikke "kun" er de som styrer helt udenom gluten, som synes de er gode. Glutenfri...

læs mere
Soyayoghurt – sådan laver du din egen

Soyayoghurt – sådan laver du din egen

Soyayoghurt er en dejlig plantebaseret yoghurt. Det er nemt selv at lave soyayoghurt, hvis bare du overholder et par enkle grundregler. For syrning er jo en levende proces og det kan ende med tynd, sjasket yoghurt og fejlgæring, hvis ikke du følger dem. Det kræver...

læs mere
Hasselnøddekonfekt med citron

Hasselnøddekonfekt med citron

Konfekt med hasselnødder er vanedannende Så er du advaret. Vanedannende fordi de smager helt utrolig skønt. Det gode er, at de er lavet af sunde nødder, dadler og citronskal. Jeps intet andet end bare sunde sager. Og at de så også er super nemme at lave, gør jo...

læs mere
Spinatpandekager med lækkert grøntsagsfyld

Spinatpandekager med lækkert grøntsagsfyld

Grønne pandekager fyldt med grøntsager Spinatpandekager er så fine grønne i farven og smager rigtig dejligt, ikke mindst når de fyldes med en lækker krydret grøntsagsmix som her. Jeg har lavet to forskellige opskrifter på pandekagerne, en vegansk og en med...

læs mere
Kålsalat med belugalinser – fra Kål og Kærlighed

Kålsalat med belugalinser – fra Kål og Kærlighed

Virkelig skøn kålsalat   Denne kålsalat med belugalinser har dejlig frisk smag og samtidig er den proppet med gode sager, der giver kroppen masser af sund næring, kraftfulde vitalstoffer og gode fibre. Kål er i en liga for sig, når det kommer til...

læs mere

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.