
SUNDE OPSKRIFTER TIL DIG FRA MIG
Hjertelig velkommen til et udvalg af opskrifter fra mit unikke madunivers. Her på bloggen deler jeg min passion for velsmagende, grøn og klimavenlig mad. Mad der glæder sanserne og nærer både krop og sjæl.
Her handler det om sundhed og nydelse. Om klog næring, om livskraft, madglæde, vitalmad, om grøn kærlighed til krop og klode, mad som medicin, hjælp til selvhjælp, bæredygtighed, selvomsorg og ja selvfølgelig smagfuld og farverig smuk mad! Det er Wisefood.
De fleste af mine opskrifter er veganske og glutenfri, både dem du finder her på bloggen og dem du finder i mine bøger.
Mit køkken er mit kreative udfoldelsesrum og jeg hygger mig meget med at udvikle nye opskrifter og tage billeder af herlighederne. Håber du bliver inspireret og finder noget du synes om. Og jeg bliver rigtig glad, hvis du vil tippe dine venner og dit netværk om bloggen her, så endnu flere kan få glæde og gavn af den dejlige mad.
Kærlig hilsen og rigtig god fornøjelse
Plantebøffer af quinoa og bønner
Plantebøffer - nemme og lækre Der går ikke længe imellem jeg laver plantebøffer. Tror aldrig jeg bliver træt af plantebøffer og -deller. Der er nemlig SÅ mange muligheder og de er skønne både varme til aftensmad og frokost, og kolde i madpakken og som mellemmåltid. Og...
læs mereGræskarboller med kerner – glutenfri
Græskarboller med skøn smag og konsistens Har du prøvet boller med revet græskar i dejen? Det er oplagt at bage græskarboller, når det er hokkaidosæson, det giver nemlig en dejlig smag at bruge revet hokkaido i både brød- og bolledej, glutenfri eller ej. Og det...
læs mereCrackers af kikærter
Uhmm sådan en lille sprød cracker... Sprøde crackers lavet af kogte kikærter og havregryn. En lille lækker sund sag, der knaser mellem tænderne. Fyldt med gode fibre og planteproteiner. Når bælgfrugter og korn kombineres får du høj proteinkvalitet og fordelen ved at...
læs mereSandwich af butternut squash
Sandwich i nye klæder Sandwich af butternut squash, har du prøvet det? Det fungerer virkelig godt og er et rigtig dejligt alternativ til en sandwich med brød. Med andre ord en super god idé, som jeg selvfølgelig synes, du skal prøve. Med mindre du har det sådan, at...
læs mereHummus med bagt citron
Hummus i dejlig ny variationKender du det, når du smager noget nyt og smagsløgene bliver så glædeligt overraskede, at de bryder ud i jubelsang? Sådan havde jeg det, da jeg første gang smagte hummus lavet med bagt citron. Ideen er ikke min egen, jeg så...
læs mereButternut squash suppe
Skøn suppe med butternut squashDenne smukke butternut squash suppe har en dejlig frisk smag fra citrongræs og lime. Jeg fik inspiration til opskriften, da jeg til en middagskomsammen smagte en skøn suppe, som en af mine gamle kollegaer havde medbragt til...
læs mereRisbøffer med tofu eller bønner
Sådan laver du nemt dine egne plantebøffer fra bundenRisbøffer er en super lækker måde, at bruge en rest kogte ris på. Når jeg koger brune ris, beregner jeg altid ekstra, så jeg har kogte ris, som jeg kan bruge i dagene efter til alt muligt godt: i...
læs mereRamsløgsmayo – en smagfuld forårsbebuder
Mayo med ramsløg - som dip til snacks Ramsløgsmayo. Ramsløgspesto. Ramsløgsolie. Ramsløgssmør. Ramsløgssalt. Og der er flere gode muligheder for at bruge de grønne forårsbebudere, der også kaldes vild hvidløg og som er blevet så populære de senere år, at...
læs mereSoba nudler i karry-peanutbutter-sovs
Kender du soba nudler?Hvis ikke, er der god grund til et nyt bekendtskab. For de smager dejligt og er noget jeg næsten altid har på lager. De er nemlig også hurtige at lave, og selvom jeg holder virkelig meget af at lave mad, så er det altså dejligt, at...
læs mereFastelavnsboller med fuldkorn af spelt eller glutenfri
Fastelavnsboller i en sundere version Fastelavnsboller. En gang om året. Eller to ... Eller i hvert fald kun omkring det tidspunkt på året, hvor det er fastelavn, så det er noget særligt, vi kan glæde os til. Sådan kan jeg bedst lide det. Du kan selvfølgelig lave dem...
læs mereGræskarsuppe med kokos, karry og sorte bønner
Græskarsuppe er et hit, hvis du spørger mig! Ikke mindst de cremede fløjlsbløde af slagsen. Fantastisk farve og vidunderlig sødmefuld smag. Kan ovenikøbet laves i et utal af variationer. Med forskellige andre grøntsager og alskens krydderier og urter. Jeg laver mange...
læs mereKokostrøfler
Nemme kokostrøfler De her kokostrøfler, de smager virkelig skønt. Ja det kræver selvfølgelig, at du kan lide kokos, hvis du skal blive enig med mig i den vurdering, men de gange, jeg har lavet dem til gæster ryger de som varmt brød. Så jeg synes, du skal prøve dem. De...
læs merePersillerodssuppe med svampe og linser
Denne persillerodssuppe er dejlig cremet og smager delikat og godt. Og er ovenikøbet ganske nem at lave. Den egner sig både som forret og som et let hovedmåltid, hvis man spiser en større portion. Persilleroden har slægtsskab med persille og det kan både duftes og...
læs mereFarverig vintersalat med grønkål og græskar
Sæt kulør på dagen med en farverig vintersalat Farverig vintersalat med ny kombination, smuk og med virkelig lækker smag. Sådan en salat fuld af farver gør mig simpelthen glad i låget. Og når den ikke alene smager forrygende, men også er spækket med sunde...
læs mereQuinoagrød med græskar, rosiner og kardemomme
Hel quinoa er så godt til grød Quinoagrød kogt af hel quinoa bliver en virkelig dejlig og nærende grød, har du prøvet det? Varm morgengrød er en skøn start på dagen, synes jeg, særligt i vinterhalvåret. Quinoagrød lavet af hel quinoa får en meget bedre smag end grød...
læs mereSolgul græskarhummus
Hummus med hokkaido græskar Græskarhummus smager virkelig dejligt og af en eller andre grund, har jeg ikke fået delt en opskrift her på bloggen før nu. Det er så oplagt, at lave hummus med græskar. Har du endnu ikke prøvet det, så kan jeg kun anbefale dig at lave en...
læs mereBønnepostej – hurtigt, nemt og lækkert
Bønnepostej der kan være klar på få minutter Ikke dårligt vel? Slet ikke når den også smager godt, har god konsistens og er perfekt til en god, gammeldags rugbrødsmad med postej og agurk. Eller syltet agurk eller tomatskiver eller surkål eller salatblad eller hvad...
læs merePitabrød af fuldkornsspelt – nemme at bage
Det er nemt at bage pitabrød selv Pitabrød med fyld er – måske særligt blandt børn – en af de helt store favoritter, når der skal vælges aftensmad. Der findes vel næppe en eneste dansk familie, hvor de ikke er kendt? For det er hyggeligt med sådan en brødlomme...
læs mereRødbede-tahin puré – til dip eller pålæg
Denne rødbede-tahin puré er en rigtig dejlig måde at bruge rødbeder på. Den er god som dip til buketter af blomkål, broccoli og anden gnavegrønt eller den kan serveres med letkogt hvid-, grøn-, savoy- eller spidskål. Den er også skøn i sandwich, i pitabrød og som...
læs mereKanelboller med rosiner og mandler – glutenfri
Glutenfrie kanelboller med mandler og rosiner De her kanelboller er virkelig nemme at lave og smager skønt, også selvom du, som jeg, ikke spiser glutenfrit. Og så er det bedst ikke? At det ikke "kun" er de som styrer helt udenom gluten, som synes de er gode. Glutenfri...
læs mereSoyayoghurt – sådan laver du din egen
Soyayoghurt er en dejlig plantebaseret yoghurt.Det er nemt selv at lave soyayoghurt, hvis bare du overholder et par enkle grundregler. For syrning er jo en levende proces og det kan ende med tynd, sjasket yoghurt og fejlgæring, hvis ikke du følger dem. Det...
læs mereHasselnøddekonfekt med citron
Konfekt med hasselnødder er vanedannende Så er du advaret. Vanedannende fordi de smager helt utrolig skønt. Det gode er, at de er lavet af sunde nødder, dadler og citronskal. Jeps intet andet end bare sunde sager. Og at de så også er super nemme at lave, gør jo...
læs mereSpinatpandekager med lækkert grøntsagsfyld
Grønne pandekager fyldt med grøntsager Spinatpandekager er så fine grønne i farven og smager rigtig dejligt, ikke mindst når de fyldes med en lækker krydret grøntsagsmix som her. Jeg har lavet to forskellige opskrifter på pandekagerne, en vegansk og en med æg. De...
læs mereKålsalat med belugalinser – fra Kål og Kærlighed
Virkelig skøn kålsalat Denne kålsalat med belugalinser har dejlig frisk smag og samtidig er den proppet med gode sager, der giver kroppen masser af sund næring, kraftfulde vitalstoffer og gode fibre. Kål er i en liga for sig, når det kommer til sundhedsfremmende...
læs mereFuldkornsbrød og fuldkornsboller – grundopskrift
Min grundopskrift på langtidshævet brød og boller med fuldkorn Fuldkornsbrød og fuldkornsboller er fulde af smag, næringsstoffer og gavnlige fibre. Og de mætter godt. Når jeg bager er det stort set altid efter denne her grundopskrift. Den kan nemlig varieres på alle...
læs mereBananmuffins med kokos – helt enkelt
Nemme bananmuffins uden sukker Bananmuffins der er lavet på ingen tid, smager skønt og er sunde, what´s not to like? Det sker jævnligt, at jeg kommer hjem med 15-20 modne bananer købt på tilbud. Du ved, bananer der har brune pletter på skrællen og derfor er sat pænt...
læs mereBlomkålsfrikadeller – fra Kål og Kærlighed
Blomkålsfrikadeller er en herlig måde at bruge blomkål på. De her er ovenikøbet nemme at lave og er dejlige at spise både varme og kolde i madpakken. Blomkål kan i det hele taget bruges på utrolig mange kreative måder. Rå og hurtig tilberedt blomkål har en fin...
læs mereGrønkålssalat med ristede kikærter
Grønkålssalat med ristede kikærter - en af mine favoritsalater I det hele taget er jeg jo kæmpe fan af grønkål og jeg spiser det i lange baner. Grønkål kaldes med rette vinterens konge. Den slår alle andre kål med flere længder, når det kommer til det samlede...
læs mereRosmarinstænger – sprøde og glutenfri
De dejligste rosmarinstænger der er dejlig sprøde, smager skønt af rosmarin og olivenolie og det er bare sådan en god kombination! Jeg har lavet to udgaver og du får begge varianter her, for jeg kan faktisk ikke bestemme mig for, hvilken en af dem jeg bedst kan lide....
læs mereMarineret tofu – ovnbagt og lækker
Brug færdigkøbt eller hjemmelavet marineret tofu Marineret tofu en af de allerlækreste måder at få tofu på. Selvom tofu umiddelbart ligner fetaost, har den, som du måske har erfaret, ikke megen smag i sig selv. Altså, sådan en utilberedt tofu smager jo nærmest som...
læs mere