BESTSELLER OG PRISVINDER: GRØNNE PROTEINER - sundhed & nydelse
sunde opskrifter Lisbeth Tordendahl

OPSKRIFTSOVERSIGT

 

Hjertelig velkommen til et udvalg af opskrifter fra mit unikke madunivers. De fleste af mine opskrifter er veganske og glutenfri, både dem du finder her på bloggen og dem du finder i mine bøger. Det handler om sundhed og nydelse. Om klog næring, livskraft, madglæde, vitalmad, grøn kærlighed til krop og klode, mad som medicin, hjælp til selvhjælp, bæredygtighed, selvomsorg og ja selvfølgelig smagfuld og farverig smuk mad! Det er Wisefood.

Jeg hygger mig meget med at udvikle nye opskrifter og tage billeder af herlighederne. Håber du bliver inspireret og finder noget du synes om. Og jeg bliver rigtig glad, hvis du vil tippe dine venner og dit netværk om bloggen her, så endnu flere kan få glæde og gavn af den dejlige mad. Rigtig god fornøjelse 💚

 

 

 

 

Lisbeth Tordendahl Opskrifter

VARME OG KOLDE RETTER

Nøddepostej med svampe og grøntsager

Plantebøffer af quinoa og bønner

Sandwich af butternut squash

Risbøffer med tofu eller bønner

Soba nudler i karry-peanutbutter-sovs

Quinoagrød med græskar, rosiner og kardemomme

Spinatpandekager med lækkert grøntsagsfyld

Blomkålsfrikadeller

Marineret tofu – ovnbagt

Linsedeller med boghvede og mandler

Boghvedegrød med pærer

Selleri-valnødde postej

Quinoa pilaf

Krydret indbagt blomkål

Grønkålspesto

Grøntsagspostej

Rødbede-deller med quinoa

Linsepaté – lækker til både frokost og aftensmad

Tomatsovs med grøntsager og bønner

Blomkål med farver i salat med basilikum-pinjedressing

Linsesalat – fransk inspireret

Squash-pasta med peanutdressing

Fyldte peberfrugt

Svampepostej

Noriwraps

Arame med mandler og majs

Tofu med karry og ristede mandler

Bønner ala græsk

Tofu og græskar bagt i krydret miso

Porretærte med artiskok

Sommerrødbeder

SUPPER

Butternut squash suppe

Græskarsuppe med kokos, karry og sorte bønner

Persillerodssuppe med svampe og linser

Sellerisuppe med bagt hvidløg og mandler

Måltidssuppe med grillet artiskok

Gulerodssuppe med forførende farve

Krydret suppe med kikærter og tomat

Gylden suppe med ingefær

SALATER OG DIP

Hummus med bagt citron

Farverig vintersalat med grønkål og græskar

Græskarhummus

Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg

Kålsalat med belugalinser

Grønkålssalat med ristede kikærter

Rødbedehummus

Blomkål med farver i salat med basilikum-pinjedressing

Linsesalat – fransk inspireret

Kartoffel-spidskålssalat

Vinterråkost med hvidkål

Julet kålsalat

Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner

Agurkesalat med løvstikke og purløgsblomst

Hummus

Dip med tofu

Tomatsalat med arame og marineret tofu

Kikærter med pebre

Salat med linser, æble og kapers

Selleri-rødbede-æblesalat

PÅLÆG

Cashewcreme med urter

Hummus med bagt citron

Græskarhummus

Bønnepostej – hurtigt, nemt og lækkert

Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg

Selleri-valnødde postej

Grøntsagspostej

Rødbede-deller med quinoa

Rødbedehummus

Karrysalat med kikærter

Linsepaté – lækker til både frokost og aftensmad

Svampepostej

Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner

Hummus

SØDT: KAGER, DESSERTER, SLIK OG SNACKS

Kokoskonfekt med appelsin

Muffins med squash

Fastelavnsboller med fuldkorn – spelt eller glutenfri

Kokostrøfler

Hasselnøddekonfekt med citron – med eller uden mørk chokolade

Bananmuffins med kokos

Julekugler med krydderier og cognac

Mandler med lakrids og kanel

Sorte bønner i snackkugler med hindbær

Brombær melon dessert med cashewcreme

Chokolade med nødder og gojibær

Blåbæris med lavendel – sund n’ice cream

Mangois – lækker nem n’ice cream

Vafler med quinoa og hyldeblomster

Granola knas sødet med frugt

Appelsin desserttip

Trøfler med kanel og ingefær

Blåbær pandekager med quinoa

Rabarber jordbær midsommer trifli med granola

Påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat

Kager med sveskecreme og blåbær

Rustik marcipan med syltet appelsin

Syltet appelsinskal

Kryddermuffins med nødder

Dessert gazpacho

Jordbær ispinde med chiafrø

Ristede sojamandler

Søde valnødder med appelsin

Jordbærkage – glutenfri

Mochi – japansk rissnack

Æbledessert – helt enkelt

Peanutkugler

Gulerodskage – glutenfri

Chokoladeis

Pandekager med banan

Jule-krydderkage

DIVERSE

Hjemmelavet hyldebærsaft

Boghvedebrød med kerner – glutenfrit

Græskarboller med kerner – glutenfri

Crackers af kikærter

Ramsløgsmayo

Pitabrød af fuldkornsspelt

Kanelboller med rosiner og mandler – glutenfri

Soyayoghurt – sådan laver du din egen

Fuldkornsbrød og fuldkornsboller

Rosmarinstænger – sprøde og glutenfri

Små gulerodsbrød med krydderier og mandler

Grøntsagsfladbrød med krydderier

Kiks med kanel og kerner

Blommemarmelade med krydderier

Greenie med melon

Greenie med persille og chiafrø

Granola knas sødet med frugt

Glutenfrit brød – mørkt med græskarkerner

Valnøddeboller – langtidshævet fuldkorn

Antiinflammatorisk drik – golden milk

Syltede rødbeder

Appelsinmarmelade med græskar

Ristede sojamandler

Hyldeblomstsaft sødet med æble – nul tilsat sukker

Kerne knækbrød med rug eller glutenfri

Grønkålschips – verdens sundeste chips?

Pesto med brændenælde – vild sundhed

Kerneboller med gulerod og oliven

Lisbeth Tordendahl Wisefood

Tilmeld dig inspirationsmails her

Tilmeld dig og modtag inspiration, tips, gode råd og skønne opskrifter til holistisk sundhed og grøn livsstil direkte i din indbakke.

Nul spam og du kan nemt afmelde dig igen, skulle du ønske det.