
OPSKRIFTSOVERSIGT
Hjertelig velkommen til et udvalg af opskrifter fra mit unikke madunivers. De fleste af mine opskrifter er veganske og glutenfri, både dem du finder her på bloggen og dem du finder i mine bøger. Det handler om sundhed og nydelse. Om klog næring, livskraft, madglæde, vitalmad, grøn kærlighed til krop og klode, mad som medicin, hjælp til selvhjælp, bæredygtighed, selvomsorg og ja selvfølgelig smagfuld og farverig smuk mad! Det er Wisefood.
Jeg hygger mig meget med at udvikle nye opskrifter og tage billeder af herlighederne. Håber du bliver inspireret og finder noget du synes om. Og jeg bliver rigtig glad, hvis du vil tippe dine venner og dit netværk om bloggen her, så endnu flere kan få glæde og gavn af den dejlige mad. Rigtig god fornøjelse 💚

VARME OG KOLDE RETTER
Nøddepostej med svampe og grøntsager
Plantebøffer af quinoa og bønner
Risbøffer med tofu eller bønner
Soba nudler i karry-peanutbutter-sovs
Quinoagrød med græskar, rosiner og kardemomme
Spinatpandekager med lækkert grøntsagsfyld
Linsedeller med boghvede og mandler
Linsepaté – lækker til både frokost og aftensmad
Tomatsovs med grøntsager og bønner
Blomkål med farver i salat med basilikum-pinjedressing
Linsesalat – fransk inspireret
Squash-pasta med peanutdressing
Tofu med karry og ristede mandler
Tofu og græskar bagt i krydret miso
SUPPER
Græskarsuppe med kokos, karry og sorte bønner
Persillerodssuppe med svampe og linser
Sellerisuppe med bagt hvidløg og mandler
Måltidssuppe med grillet artiskok
Gulerodssuppe med forførende farve
Krydret suppe med kikærter og tomat
SALATER OG DIP
Farverig vintersalat med grønkål og græskar
Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg
Grønkålssalat med ristede kikærter
Blomkål med farver i salat med basilikum-pinjedressing
Linsesalat – fransk inspireret
Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner
Agurkesalat med løvstikke og purløgsblomst
Tomatsalat med arame og marineret tofu
Salat med linser, æble og kapers
PÅLÆG
Bønnepostej – hurtigt, nemt og lækkert
Rødbede-tahin puré – til dip eller pålæg
Linsepaté – lækker til både frokost og aftensmad
Grov hummus med soltørret tomat og solsikkekerner
SØDT: KAGER, DESSERTER, SLIK OG SNACKS
Fastelavnsboller med fuldkorn – spelt eller glutenfri
Hasselnøddekonfekt med citron – med eller uden mørk chokolade
Julekugler med krydderier og cognac
Sorte bønner i snackkugler med hindbær
Brombær melon dessert med cashewcreme
Chokolade med nødder og gojibær
Blåbæris med lavendel – sund n’ice cream
Mangois – lækker nem n’ice cream
Vafler med quinoa og hyldeblomster
Rabarber jordbær midsommer trifli med granola
Påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat
Kager med sveskecreme og blåbær
Rustik marcipan med syltet appelsin
DIVERSE
Boghvedebrød med kerner – glutenfrit
Græskarboller med kerner – glutenfri
Kanelboller med rosiner og mandler – glutenfri
Soyayoghurt – sådan laver du din egen
Fuldkornsbrød og fuldkornsboller
Rosmarinstænger – sprøde og glutenfri
Små gulerodsbrød med krydderier og mandler
Grøntsagsfladbrød med krydderier
Blommemarmelade med krydderier
Greenie med persille og chiafrø
Glutenfrit brød – mørkt med græskarkerner
Valnøddeboller – langtidshævet fuldkorn
Antiinflammatorisk drik – golden milk
Hyldeblomstsaft sødet med æble – nul tilsat sukker
Kerne knækbrød med rug eller glutenfri
Grønkålschips – verdens sundeste chips?
