OM LISBETH

om Lisbeth Tordendahl

Den korte version

Jeg er specialiseret i holistisk sundhed og mit hjerte banker for naturens grønne apotek, smuk og livgivende mad, naturlig nydelse og bæredygtig livsstil.

Jeg har mere end 35 års erfaring med at hjælpe mennesker til at opnå sundhed, vitalitet og livsglæde. Dels via individuelle 1:1 forløb, dels som underviser, skribent og foredragsholder samt udgivelser af bøger og e-bøger nu på WISEFOOD forlag.

Mit arbejde er delt i to hovedområder:                              

  • holistisk naturmedicinsk behandling  og                              
  • skøn, sund og klimavenlig mad

Siden 1981 har jeg arbejdet med naturlig sundhed i mange forskellige sammenhænge. Som inspirator, underviser, kok, forfatter og behandler. Jeg er uddannet holistisk kostkonsulent, biopat/naturopath ibm., phytoterapeut og leading energy and essence practitioner.

Læs om mine metoder her

Se min nyeste bog her

Jeg har beskæftiget mig med holistisk livsstil i mere end 35 år – privat og arbejdsmæssigt. Og det er stadig, det jeg brænder for. Jeg elsker at bidrage til større bevidsthed om sammenhænge mellem de valg vi foretager og hvad de kan afstedkomme.

Jeg elsker at bidrage til ændringer, der kan skabe større livskvalitet for den enkelte og en bedre verden for os alle sammen!

Og ved du hvad? Vi har så mange muligheder for at gøre vores liv mere bæredygtigt. Og vi har så utrolig mange muligheder for at støtte og styrke vores krop og psyke med mad og naturlige midler, der giver mere overskud, bedre balance og fremmer kroppens selvhelbredende evner. Lisbeth

Den lange version

Jeg brænder for en sund, bæredygtig og holistisk livsstil med daglige vaner, der respekterer menneskets og naturens delikate balancer og styrker kroppens selvhelbredende potentiale bedst muligt. Det har i mere end 35 år været grundlaget i mit private liv og næsten lige så længe fyldt mit arbejdsliv.

Jeg er helt vild med lækker, smuk, sund og klimavenlig mad, der giver daglig glæde, nærer optimalt og skaber balance i krop og sind.

Jeg har en forkærlighed for enkel og ærlig mad og andet naturlig godt, med et fravalg af sukker, mælk, kød og mærkelige tilsætningsstoffer. Og så tror jeg på, at vi sammen kan skabe de forandringer, vi ønsker at se i verden.

Tre børn

Jeg har været så heldig at få tre børn. Som vi valgte at opfostre på en kost med vægt på naturlige grønne og økologisk råvarer, med fuldkorn, grønt og frugt, bælgfrugter, tang, fisk og meget andet naturlig godt, og med et fravalg af sukker, mælk, kød og mærkelige tilsætningsstoffer.

Mit første barn kom til verden i en tid hvor det virkelig var anderledes og ikke spor almindeligt at tage det valg. Vi er tilbage i 1989.

Økologi var noget eksotisk hippiesludder og vi skulle hen i helsekostbutikkerne for at få peanutbutter, bønner, fuldkornsris og grove havregryn. Så det var en årrække med de udfordringer og kampe der fulgte i kølvandet, på grund af et lille vareudvalg, svær tilgængelighed og børnehaver, familier og andre der ikke forstod vores valg. Ja på de årtier, der er gået siden, er der sket en kolossal udvikling i Danmark på sundheds- og helseområdet. Og hvor er det glædeligt!

Jeg har fordybet mig og afprøvet i en uendelighed, noget har fungeret, andet ikke.

Var det besværligt?

Ja på mange måder, men for mig var det det eneste rigtige, det eneste der gav dyb mening og glæde i hjertet. Det var en fest i hjertet at tilbyde mine børn ren og sund kost, og at de alle tre har fået det naturlige ind med modermælken så at sige, har givet dem et sundt og stærkt fundament.

Arbejde og passion

Jeg har siden min første interesse for sammenhængen mellem mad og krop, sind og sjæl, undervist, skrevet bøger og artikler og arbejdet med masser af mennesker, der også har ønsket naturlige veje til sundhed. Jeg er dybt taknemmelig over at have kunnet inspirere og hjælpe masser af mennesker til en sundere og mere bæredygtig livsstil. Og taknemmelig for at arbejde med det jeg brænder for.

De sidste 20 år har jeg arbejdet i min private praksis, hvor jeg vejleder og behandler børn og voksne med en unik og individuel kombination af kosttilskud, naturmedicin, kostjusteringer og bevidste valg, der fører til overskud, mere sundhed og balance gennem positive forandringer.

Mit arbejde hviler på mine forskellige uddannelser og mine mangeårige praktiske erfaringer. Jeg har igennem årene arbejdet som både underviser, terapeut, konsulent, forfatter og kok. Det er også blevet til fem kogebøger.

Et af mine mantraer er: Det er altid HELHEDEN der er afgørende

For mig er sundhed lig med god balance. Ikke balance i betydningen stilstand; det er ikke muligt og ville nok også være kedeligt….
men en dynamisk tilstand, hvor den samlede sum af indre og ydre påvirkninger, (både dem vi selv styrer og dem vi ikke gør), bidrager positivt til det almene velbefindende, er nærende og livsfremmende og derved støtter, styrker og harmoniserer de naturlige processer, fremmer vitalitet og kroppens selvhelbredende kræfter.
En tilstand hvor livsenergien flyder frit, hvor kroppen har styrke og ressourcer til at regulere alle de forskellige faktorer der forstyrrer bio-balancen og hvor sindet kan forholde sig konstruktivt til de udfordringer, livet bringer.

Jeg har også siden 1981 trænet min intuition og med holistisk bevidsthed har jeg bid for bid lært at navigere efter min aktuelle situation og skiftende behov i krop og sind. Derigennem har jeg skabt et stærkt fundament, der betyder at jeg føler fysisk og psykisk velvære og at livsglæde og overskud er dominerende i mit liv. Når man lever i sund balance og samklang med sig selv og sine omgivelser imødekommes og næres både krop, sind og sjæl. Det lykkes for mig, ikke altid men det meste af tiden.

Mit bedste sundhedsråd:

Lyt, leg og lær.
Lyt til kroppens intelligens, lær dine behov at kende, søg viden, være nysgerrig, ærlig og åbensindet.
Dyrk glæden og nyd livet

Jeg har stor respekt for menneskers individuelle forskelligheder, behov og livsvej og opfordrer til, at vi hver især med klogskab og bevidsthed finder en kost og en livsstil, som vi trives med, som giver mening for os og som vi bliver glade af. Lad os sætte barren højt og stræbe efter at spise og leve til det højeste fælles bedste.

Har du brug for min sparring og hjælp, så giv mig et ring eller send mig en e-mail.