Ny bog af Lisbeth Tordendahl

KÅL OG KÆRLIGHED – det kan ingen få for meget af!

Kål er noget af det bedste du kan spise! Det smager skønt, hvis det tilberedes ordentligt. Er spækket med sundhedsfremmende stoffer og er ovenikøbet også både farverig, billig og klimavenlig mad. Det er grøn kærlighed til krop og klode.

I min bog finder du 100 spændende grønne retter. Og du lærer at bruge disse skønne og fantastiske grøntsager hele året rundt på nye spændende måder. Kom med indenfor i mit kålunivers! Lær at lave smuk og velsmagende mad med de dejlige hoveder, få udvidet dit repertoire og øget dine kålkompetencer.                       

Jeg håber inderligt, jeg kan få lov til at inspirere og smitte dig med min kålglæde!

Uanset om du allerede er vild med kål eller mangler de rigtige retter til at overbevise dig, kan du have glæde og gavn af

bogen. Og uanset om du har masser erfaring med kål eller er nybegynder, kan du finde noget i bogen for dig. De fleste af mine opskrifter er enkle og ligetil, sådan som min mad oftest er. Nærende, vital, farverig og velsmagende.

Kål er superfood

Det er nemlig spækket med ikke bare vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre. De indeholder helt særlige kraftfulde plantestoffer, der kun findes i kål og de få andre grøntsager i korsblomstfamilien. Plantestoffer der både kan forebygge og bekæmpe sygdom. På den lange positivliste af veldokumenterede sundhedsfremmende egenskaber er: virker antiinflammatorisk, styrker blandt andet immunforsvar, fordøjelse og afgiftning og forebygger hjerte-kar-sygdomme og type-2-diabetes, har anti-kræft-egenskaber. Derfor er det godt for sundheden at spise mange gange om ugen.

 

Kål er helbredende grøntsager, der afgifter og beskytter kroppen

Køb bogen her

Kål og Kærlighed er inddelt i tre kapitler:

BLIV KLOG PÅ KÅL

Her får du dybtgående viden om, hvorfor kål er så fantastisk og noget af det sundeste, du kan spise. Du får indblik i kålens historie og en grundig gennemgang af de unikke og beskyttende stoffer, der er i kål, og alle de sundhedsfremmende egenskaber kål har. Læs bl.a. om fordøjelse, afgiftning, kræft og stofskifte. Motiverende viden om alt det gode kål kan gøre for dig.

KÅL I DIT KØKKEN

Hvordan opbevares kål bedst? Hvordan skæres det og tilberedes for bedst mulig smag? Hvilke krydderier, olier og andre ingredienser passer godt til kål? I kapitlet her lærer du de forskellige typer kål at kende og får mine allerbedste tips til gode arbejdsgange og til at gøre kålen indbydende og velsmagende. Når først du lærer det grundlæggende, kan du nemt improvisere dig frem til vellykket mad med kål.

LÆKRE OPSKRIFTER

Den absolut største del af bogen. Lettilgængelige og forskelligartede opskrifter på indbydende retter, som kan indgå i mange typer måltider. Alle med smukke appetitvækkende fotos. Der er noget for enhver smag. Jeg går udenom de klassiske kålsalater, som du nok kender allerede, for kål kan så meget mere end dét. Du får en masse nemme opskrifter på varme og kolde retter fyldt med næring og forrygende smag.

Du får 100 sunde grønne, kreative opskrifter:

✔️ Kålpandekager  ✔️ Kålbøffer  ✔️ Kålwraps  ✔️ Indbagt kål  ✔️ Fermenteret kål  ✔️ Kåltabouleh  ✔️ Kålsupper  ✔️ Kålsalater 

✔️ Kål på flaske og meget andet godt . . .

Alle opskrifterne er veganske eller vegetariske og kan laves uden gluten. Kål og Kærlighed inspirerer dig til at lave den dejligste grønne mad med kål, der hjælper dig til at holde din krop robust og velfungerende. Du kan spise skøn mad og samtidig booste din sundhed og vitalitet.

 

Lækkert mad med kål

En fantastisk bog fuld af visdom, smukke fotos og delikate opskrifter.                                                   

Jeg kender Lisbeth gennem mange år som yderst seriøs både fagligt – og med sine opskrifter. Og det er netop det, der præger denne fantastiske bog, som er fyldt med kål – og kærlighed til kål. Bogen indeholder kålens historie og beskriver desuden de utallige næringsstoffer, som kål indeholder. Lisbeth gør det i et godt og let sprog og med stor faglig viden bl.a. om kåls forebyggende og hæmmende virkning på kræft. I bogen finder du 100 vegetariske opskrifter fyldt med friske, nærende kål. Jeg ser selv kål som en af de ypperste fødevarer, og Lisbeth giver mig virkeligt lyst til bruge disse juveler i mit køkken.
Opskrifterne er kreative og inspirerende, og jeg ved, at Lisbeth har gennemprøvet dem til mindste detalje. Glem alt om gamle tiders kålopskrifter og sig goddag til spændende, nemme og nærende opskrifter. Jeg kan især fremhæve ”Grøn smoothie med chiafrø”, ”Gylden blomkål med kikærter og kokosmælk”, ”Glasfritter med sesam og rosmarin” og ”Superfood kakaotrøfler”. Bogen viser virkelig, hvordan kål kan komme til at være blandt dine bedste venner i køkkenet. Det er en bog fuld af visdom, smukke fotos og delikate opskrifter. En bog for alle der ønsker en sund livsstil og som nyder lækker, smuk og velsmagende mad.  

Anne van der Merwede

Ernæringsterapeut og forfatter til bogen En sund Kvindekrop

En sand guldgrube – jeg er virkelig imponeret både af det visuelle udtryk og de dejlige opskrifter.

Kål er in – Kål er sundt – Kål er medicin. Lisbeth Tordendahls nye bog Kål og Kærlighed oser af kærlighed til kålplanterne og inspiration til alle os, der gerne vil inddrage denne imponerende grønsag endnu mere i den daglige kost. I min barndom var kål fattigmandskost og ikke nødvendigvis noget, der pirrede kræsne ganer. Det retter denne bog i sandhed op på. Den er en sand guldgrube af fantastisk varierede anvendelsesmuligheder for de mange forskellige medlemmer af kålfamilien. Den handler ikke kun om kål. Der er masser af ideer til at kombinere med andre superfoods. 

Bogen indeholder ikke alene en vifte af lækre opskrifter, men også nyttig viden om kål før og nu og de medicinske egenskaber, som videnskaben stort set hver dag bringer dokumentation for. Lisbeth gennemgår på en letforståelig måde en del af den forskning, der underbygger kålens medicinske effekt i forhold til en række af de lidelser, der plager mennesker i den vestlige verden. Der er ingen tvivl om, at vi alle ville være sundere, hvis kål indgik som et dagligt indslag på menuen. Her får vi i hvert fald serveret masser af lækre opskrifter på retter, dressinger og dips sammen med gode råd om tilberedning suppleret med særdeles appetitlige billeder, som i sig selv er en inspiration til at komme i gang. Det kan varmt anbefales at gå på opdagelse i denne skatkiste af sunde ingredienser, som her kombineres på en særdeles delikat måde. Jeg er virkelig imponeret både af det visuelle udtryk og de dejlige opskrifter.

Inge Kellermann

Forfatter til bøgerne Når diagnosen er kræft og Når diagnosen er brystkræft.

Kål kan booste din sundhed

 

✔️ Kål virker antiinflammatorisk

✔️ Styrker immunforsvar, fordøjelse og afgiftning

✔️ Mindsker risiko for hjerte-kar-sygdomme og type-2-diabetes

✔️ Virker kolesterolnedsættende

✔️ Hjælper mod Helicobactor pylori, forhøjet blodtryk, åreforkalkning

✔️ Øger omsætning og udskillelse af østrogen og modvirker derved østrogendominans og hormonelle ubalancer

✔️ Er både kræftforebyggende og kræfthæmmende

kål kan hæmme kræftceller

Køb bogen her

DET SIGER ANDRE OM KÅL OG KÆRLIGHED:

Kål og Kærlighed er en fantastisk spændende, lækker bog med dejlige opskrifter og god information om kål – den er bare god!

Frede Damgaard

Ernæringsterapeut, phytoterapeut og biopat

Den ultimative kål-guide!

Bogen er en helt fantastisk guide til forskellige kål-typer, næringsstoffer tilberedelse, sæsoner og 100 super LÆKRE opskrifter med kål og inspirerende kål-ideer. Vi er begejstrede!
Bogen er skrevet af ‘the Mama Veggie’ over alle, nemlig skønne Lisbeth Tordendahl, der i årtier har inspireret os alle til grøn livsstil på den LÆKRESTE måde.

GreenGoddess Guide

Og så bliver jeg ivrig efter at komme i køkkenet…

Jeg er faktisk allerede kålfan. Ja ok, der er da noget kål, jeg skøjter let og elegant hen over på min vej over til grønkålen og hvidkålen, palmekålen og broccolien. Men den kål jeg kender, bruger jeg flittigt i smoothies og salater og gryderetter. Det er egentlig først, da jeg åbner Lisbeth Tordendahls bog ”Kål og Kærlighed”, at jeg får på fornemmelsen, at min kålverden måske egentlig er lidt indskrænket.                

Bogen bliver indledt med et afsnit om, hvorfor kål er så sundt og godt for kroppen. Derefter følger en beskrivelse af de enkelte slags kål, og det er her, verdenen af kål virkelig åbner sig for mig. Jeg må for eksempel med skam indrømme, at jeg aldrig helt har vidst, hvad glaskål var for noget. Det har et grimt navn, synes jeg, og det får mig til at tænke på et eller andet farveløst og kedeligt på glas muligvis importeret fra Tyskland. Men jeg bliver klogere, da jeg finder frem til det smukke billede af en lilla glaskål og læser beskrivelsen. Og så bliver jeg ivrig efter at komme i køkkenet. Jeg laver glaskålsfritter efter en af opskrifterne i bogen, og jeg smager på glaskålen rå og konstaterer, at den har en ret vidunderlig smag. Sådan en mellemting mellem hvidkål og agurk.

Nye livretter med kål

Og så går jeg ellers løs på flere af opskrifterne i kogebogen. Jeg køber endda min hadegrøntsag nummer ét: Rosenkål. Den er smuk, men jeg har aldrig brudt mig om smagen. Nu er det imidlertid adskillige år siden, jeg har smagt rosenkål, og Lisbeth Tordendahls kogebog frister med sine opskrifter. Så jeg beslutter, at den må have en chance til.

Rosenkålen bliver lagt til at vente i køleskabets grøntsagsskuffe, mens jeg guffer mig igennem noget af al den anden kål. Jeg har ofte sendt lange blikke efter romanescokålen, fordi den er så dekorativ at se på, men jeg har aldrig vidst, hvordan den smagte, eller hvordan den kunne tilberedes. Nu ærgrer jeg mig lidt over ikke at have kastet mig over den noget før, for den smager ligesom blomkål blot lidt mildere. Den bliver straks en favorit i hele familien.

Og så laver jeg kåldolmere af en virkelig lækker fars af champignon, løg, tomat og quinoa pakket ind i store blade fra savoykål, en tredje slags kål jeg aldrig rigtig har vidst, hvordan man bruger. Endnu en ny livret.

Flere opskrifter med hver slags kål

”Kål og Kærlighed” er en rigtig fin bog for alle, der har lyst til at udvide deres kålhorisont. Et af bogens virkelig store fortrin er, at bogen indeholder flere opskrifter med hver slags kål. På den måde kan man købe et stort kålhoved og få det hele brugt.

Retterne med de enkelte kål er varierede, og det betyder, at man godt kan spise for eksempel blomkål i flere dage uden at få det samme. Blomkål indgår nemlig i så forskellige opskrifter som suppe, frikadeller, pandekager og salat blot for at nævne nogle af dem.

Tilbage i mit køleskab ligger kun rosenkålen og venter på, at jeg tager mig sammen. I bogen har jeg udset mig en omelet med rosenkål, som, jeg synes, ser ret lækker ud. Og hvem ved? Måske bliver rosenkål min nye yndlingsgrøntsag. Den har jo trods alt både navn og udseende med sig.

Netmagasinet Mynthe

Den bedste investering i din og familiens sundhed.

Den store opskriftsamling med sprød kål er med 100 procent garanti røget direkte ind på listen over kogebøger, jeg vil redde i tilfælde af brand. Der er så mange grunde til, at jeg er jublende begejstret for bogen.

For det første er bogen så mundvands indbydende med de smukkeste billeder, som Lisbeth selv har taget. Og så har bogen bare overrasket mig på så mange planer. Lisbeths talent var jeg ikke et sekund i tvivl om. Overhovedet! Men Kål….. Jeg havde måske forventet en bog med forskellige salater. Tro mig – der er mange spændende og nytænkende salater, men der er langt fra kun salater til dig. Bogen er fyldt med opskrifter, der dækker hele dagen lige fra morgen omelet til lette vegetarretter, supper, simreretter og tilmed fermentering.

Og så er jeg blevet så inspireret af Lisbeths dressinger, her får min olivenolie og creme fraice en ordentlig overhaling. Prøv for eksempel at forestil dig en ‘Orange kokosdressing’, som er lavet af gulerødder, karry, gurkemeje, appelsinsaft og kokosmælk…

Hvis ikke det er for at gøre noget ekstraordinært for din sundhed (da kål er den vildeste superfood, vi bør sætte tænderne i hver dag) så skal du købe bogen for dine smagsløgs skyld. Jeg lover, at du ikke finder den traditionelle grønkålssalat med tranebær i bogen. Alt er nyt, spændende og friskt.

Jeg har lyst til at anbefale bogen til din juleønskeliste, men ærlig talt, så burde du bare give dig selv den med det samme, som den bedste investering i din og familiens sundhed.

Dette bør du også vide:
Lisbeth er en af de modige kvinder, som har kastet sig ud i at udgive sine egne bøger. Det betyder blandt andet at bogen er trykt i Danmark (!!!!) hos Naryana Press. Det mest fantastiske sted, som jeg selv fik lov til at stifte bekendtskab med, da min og Zenias bog Rejsen til sundhed blev trykt der. Og så er den (selvfølgelig) printet på FSC papir og er svanemærket.

Anja Ballegaard

Biopat & Naturopath ibm

Kære Lisbeth
Jeg fik bare lyst til at sige til dig, at jeg er VILD med din kogebog KÅL OG KÆRLIGHED.
Der er virkelig mange dejlige opskrifter, og utrolige mange spændende måder at bruge kål på, som jeg aldrig selv ville have tænkt på.
Du har en meget veludviklet kulinarisk fantasi, og derudover er det en fornøjelse at kigge på de smukke madbilleder.
Jeg håber du har stor succes med bogen.
Mange hilsner fra
Rikke Duelund

En særdeles veludført kogebog, der vil være til store glæde og gavn i alle hjem.

Bogen er fyldt til bristepunktet af opskrifter og informative facts om kålens ernæringsmæssige egenskaber.

I bogen giver Lisbeth Tordendahl dig en gedigen guide udi madlavning med kål. Indledningsvis fortæller Lisbeth Tordendahl hvorfor, vi bør rette blikket mod kål. Hun beretter om kålens historie på de danske spiseborde og vigtige rolle som sund og nærende kost. Der er fokus på kålens specifikke sunde egenskaber som kræfthæmmende, antiinflammatorisk og rig på gode kostfibre. Efter endt læsningen står det klart, at vi ikke kommer uden om kål i en sund, nærende og fornuftig kost.

Bogens hoveddel består af opskrifter, der er enkle, inspirerende og lettilgængelige. Lisbeth Tordendahl kommer vidt omkring og giver mange gode, konkrete tips til hvordan man håndterer kål i praksis. Der er smarte tilberedningstricks, der gør kålen mere smagfuld. Du får en fin gennemgang af 13 af de mest forekomne kåltyper, deres smag og anvendelsesmuligheder. Lisbeth Tordendahl beviser til fulde at kål ikke rimer på kedelig og trist mad. Opskrifterne er varierede, veltillavede og opfindsomme.

”Kål og kærlighed” er særdeles veludført kogebog, der vil være til store glæde og gavn i alle hjem. Takket være bogen er det muligt at minimere madspild, da Lisbeth Tordendahl inspirerer til at få brugt masser af kål på kreative og smagfulde måder. Glæd dig til at få udvidet dit kålrepertoire med denne dejlige bog!

Bogvægten

Her er mange nytænkte opskrifter.

En gennemgang af alle kålens gode og sundhedsfremmende egenskaber samt en lang række opskrifter med de almindeligste danske kålsorter. Kan både bruges af vegetarer og kødspisere.

En grundig indledning gør rede for kålens historie i de danske køkkener og ikke mindst de ernæringsmæssige og helbredsmæssige fordele ved kål. Opskrifterne undgår klassikerne og søger også inspiration rundt om i eksotiske køkkener.

Her er mange nytænkte opskrifter, der ser både indbydende og lettilgængelige ud, og flere af dem har den store fordel, at der gives alternative anvendelsesmuligheder af eventuelle rester

Lektørudtalelse

Køb bogen her