Hvede vs. spelt

Derfor bruger jeg spelt fremfor hvede. Hvede har jeg sjældent i mit køkken. Det er mange år siden, at jeg selv stoppede med at bruge hvedemel og grahamsmel, cous-cous og bulghur, og i det hele taget skar markant ned på mit indtag af almindelig hvede. En...

Salat er ikke bare salat – fra 13 til 355

Hvor sund er din salat?Salat er mere end bare vand. Selvom vandindholdet er helt oppe på omkring 94%, er salater ikke blot et friskt, let og sprødt kulinarisk indslag i maden. De bidrager faktisk med sunde vitaminer, mineraler og phytostoffer, men der er stor forskel...

Tag forkølelse i opløbet – sig hej til mit redningskit

Forkølelse, hoste, ondt i halsen, bihulebetændelse og influenza. Atjuu! Så blev det februar, vinterens sidste måned. Dagen er allerede tiltaget halvanden time, men men... hvad der er mindre skønt: det er også højsæson for luftvejsinfektioner. Vil du gerne...

Must have! Dine celler elsker dem!

Dine celler elsker de mange forskellige stoffer, der modvirker oxidation (iltning). ”Modvirker iltning”, jamen ilt er da livsnødvendigt?? Ja helt rigtigt, vi kan ikke leve uden ilt. Ilt er livsnødvendigt for alle celler i kroppen og er der bare få minutter uden...

Levende lys og indeklima – hvad er bedst?

Det er så smukt og stemningsfuldt   og hyggeligt med levende lys, ikke mindst i den mørke tid. Men det er alle partiklerne derfra ikke. Levende lys er skidt for dit indeklima. Partikler og røggasser Alle lys, der brænder, afgiver nemlig ultrafine partikler og...

Kål og Kræft – kræftceller kan ikke fordrage kål

Noget af det bedste du kan spise   Kål og kræft er et emne, der optager mig. I det hele taget er jeg jo hel forgabt i kål og alt det gode det kan gøre for os. Det særlige fokus på kræft her i oktober måned, gav mig lyst til at skrive denne blog. Der samles for tiden...

Er peanutbutter godt eller skidt?

Kan peanutbutter være del af en sund kost?   Forleden delte en af mine kollegaer en artikel på facebook fra et amerikansk helsesite: ”selv økologisk peanutbutter er dårligt” https://www.healthnutnews.com/even-organic-peanut-butter-bad/ Jeg var nysgerrig og klikkede...