Jeg skriver fast i magasinet sund-forskning, der udkommer hver anden måned. Bladet kan fås i helsekostbutikker. Du kan læse tidligere numre online på sund-forsknings.dks hjemmeside her. Jeg skriver også blogindlæg på samme hjemmeside. Herunder har jeg samlet mange af mine bidrag samt artikler fra andre magasiner.
Bloggen finder du her
Blogindlæg på sund-forskning.dk:
- Jo vel er det så – superfood er skam super!
- Lad os “walk the talk” – få styr på dit CO2-regnskab
- Derfor er frugt ikke det samme som fruktose
Diverse artikler fra sund-forskning med info og opskrifter:
- Ganske enkelt i en liga for sig – får du nok?, august 2017
- Kom sommermagi i dit glas, juni 2017
- Naturlig farverig mad gør en forskel for dig og din krop, april 2017
- Der var engang…, februar 2017
- Grøn og bæredygtig jul, december 2016
- Den gode hverdagsdetox, oktober 2016
- Boost dit forsvar og din afgiftning, august 2016
- Husker du at pleje din mikroflora?, april 2016
- Det er billigt, det er godt, det er hvidkål, februar 2016
- Ingen vinter uden grønkål, december 2015
- Brug Hovedet, oktober 2015
- Grønne proteiner hitter ! august 2015
- Jordbærtid, juni 2015
- Protein – på den grønne og bæredygtige måde, forår 2015
- Mens vi venter – Go green med persille, vinter 2015
- Send mere kanel…, julen 2014
- Sød, smuk og sund, efterår 2014
- Grøntsager, grøntsager, grøntsager, sensommer 2014
- Pak grøntsagerne i nori, sommer 2014
- Slank og sød på den sunde måde, vinter 2014
- Stivelse eller ej ?, julen 2013
- Kom den søde tand imøde, efterår 2013
- Nem nærende sommermad, sensommer 2013
- Frisk Sommer med mynte, sommer 2013
- Herlig og hel gratis saft og kraft, forår 2013
- Den gode men lidt glemte rod fyldt med C-vitamin, vinter 2013
- Varmende vintermad, fra BOOST! januar 2013
- Sådan kan du undgå bønneluft, vinter 2012
- Sesam sesam luk dig op, efterår 2012
- Tips til sunde madpakker, sensommer 2012
- God stil – brug det hele, sensommer 2012
- Hjemmesyltede rødbeder og sund postej, julen 2011
- Den gyldne gurkemeje, efterår 2011
- Linser – en gudespise for vegetarer og andet godtfolk, forår 2011
- Spiser du tempeh ?, vinter 2011
- Tofu og græskar i krydret miso, efterår 2011
- Tang kan forebygge stråling, sensommer 2011
- Spis vårsalat, sommer 2011
Sommertips til forebyggelse og lindring
Myggestik, transportsyge, soleksem, feriemave, luftvejsinfektioner af flyveturen… Læs her hvad du kan gøre
Sødt uden sukker
Nyt Aspekt oktober 2014 Nyt Aspekt april 2000
Naturligt søde råvarer kan erstatte sukker. Er fruktose godt ? Er agavesirup og stevia ? Artikel med opskrifter.
Forårets grønne vitaminbomber
Nyt Aspekt april 2000
Artikel om lægeplanten brændenælde, gavnlig til mangt og meget.
Facts og opskrifter vitaminbomber
Hvordan passer vi bedst på både krop og klode i hverdagen ?
Artikel fra Lysstrejfet maj 2009 meregrontmindrerodt
Bliv klog på soja
- Hvordan er soja blevet brugt traditionelt ?
- Hvad siger forskningen om soja i forhold til kræft, hjerte-kar-sygdomme, knogleskørhed, gener i overgangsalderen ?
- Hvad er phytoøstrogener og hvor findes de ?
- Hvordan med soja og skjoldbruskkirtlen ?
- Giver indtag af soja problemer med mineral- og proteinstatus (pga. phytinsyre og trypsinhæmmere) ?
- Skal drenge og mænd holde sig fra soja ?
- Hvordan med xenoøstrogener og GMO ?
Læs Lisbeths grundige artikel fra Helseministeriet.dk oktober 2009 her sojagodtellerskidt
Fra Nyt Aspekt juli 2009 her sojaforvirring
Spis havets grøntsager
– så får du både fine smagsoplevelser, masser af mineraler og dekorative måltider.
Nyt Aspekt februar 2002
Artikel om tang med facts, guide og opskrifter havplanter