PageLines- 1e.jpgJeg skriver fast i magasinet sund-forskning, der udkommer hver anden måned. Bladet kan fås i helsekostbutikker. Du kan læse tidligere numre online på sund-forsknings.dks hjemmeside her. Jeg skriver også blogindlæg på samme hjemmeside. Herunder har jeg samlet mange af mine bidrag samt artikler fra andre magasiner.

 

 

 

Bloggen finder du her

Blogindlæg på sund-forskning.dk:

Diverse artikler fra sund-forskning med info og opskrifter:

 

Sommertips til forebyggelse og lindring

Myggestik, transportsyge, soleksem, feriemave, luftvejsinfektioner af flyveturen… Læs her hvad du kan gøre

Sødt uden sukker

Nyt Aspekt oktober 2014 Nyt Aspekt april 2000
Naturligt søde råvarer kan erstatte sukker. Er fruktose godt ? Er agavesirup og stevia ? Artikel med opskrifter.

Forårets grønne vitaminbomber

Nyt Aspekt april 2000
Artikel om lægeplanten brændenælde, gavnlig til mangt og meget.
Facts og opskrifter   vitaminbomber

Hvordan passer vi bedst på både krop og klode i hverdagen ?

Artikel fra Lysstrejfet maj 2009   meregrontmindrerodt

Bliv klog på soja

Soja er i årtier blevet prist og fremhævet som en sund madvare – men der er røster der advarer mod soja – hvad skal man tro ?
Lisbeth skriver i bogen Grønne proteiner om soja og hun har også skrevet en endnu mere uddybende artikel om sojas sundhedsfremmende egenskaber samt gennemgang af videnskabelige data omkring kritikpunkter. Artiklen belyser følgende :
  • Hvordan er soja blevet brugt traditionelt ?
  • Hvad siger forskningen om soja i forhold til kræft, hjerte-kar-sygdomme, knogleskørhed, gener i overgangsalderen  ?
  • Hvad er phytoøstrogener og hvor findes de ?
  • Hvordan med soja og skjoldbruskkirtlen ?
  • Giver indtag af soja problemer med mineral- og proteinstatus (pga. phytinsyre og trypsinhæmmere) ?
  • Skal drenge og mænd holde sig fra soja ?
  • Hvordan med xenoøstrogener og GMO  ?

Læs Lisbeths grundige artikel fra Helseministeriet.dk oktober 2009 her  sojagodtellerskidt

Fra Nyt Aspekt juli 2009 her sojaforvirring

Spis havets grøntsager

– så får du både fine smagsoplevelser, masser af mineraler og dekorative måltider.
Nyt Aspekt februar 2002
Artikel om tang med facts, guide og opskrifter   havplanter