PHYTOTERAPI/URTETERAPI

Phytoterapi kommer af det græske ord “phyton”, der betyder lægeplanter. Phytoterapi er terapeutisk brug af plantemedicin. At bruge lægeplanter som forebyggelse og sygdomsbehandling er ikke en moderne opfindelse, det er verdens ældste medicin, naturens grønne apotek, brugt af alle folkeslag gennem tiderne.

Den moderne phytoterapi er baseret på urtetraditioner fra hele verden kombineret med moderne forskning i lægeplanternes indvirkning på den menneskelige organisme. I vore dage er der ved hjælp af avanceret teknologi samlet en mængde videnskabelige data, der gør at vi kender urternes aktive biokemiske stoffer, så vi kan udvælge de mest effektive planter til en given tilstand. Der foregår til stadighed en omfattende forskning, der dels bekræfter gammel folkeviden, dels giver os nye og brugbare indsigter i urtemedicinens mange muligheder. Nogle af urterne har medicinsk effekt, andre er understøttende.

Jeg arbejder dels med urter i standardiseret tabletform, dels med flydende ekstrakter eller tørekstrakter af mange forskellige virksomme urter fra Europa, Kina, Indien, Afrika, Nord- og Sydamerika, som jeg udvælger til individuelle sammensætninger, der passer til din krop og dine symptomer. De stærke, koncentrerede ekstrakter og tabletter er fremstillet under streng kontrol, screenet for uønskede substancer og med garanti for den nødvendige mængde aktive indholdsstoffer.

Phytoterapi bruger jeg i den biopatiske helhedsterapi til drænering af gift- og affaldsstoffer, til regulering af organernes funktion samt til at styrke og opbygge kroppen. Læs om mine andre metoder biopati/naturopati og homøopati.