HOMØOPATI

Ordet homøopati stammer fra de græske ord Homoios der betyder lignende og pathos der betyder lidelse, tilsammen bliver det “lignende lidelse”. Det homøopatiske behandlingsprincip hviler på læresætningen“similia similibus curentur”. Det oversættes bedst til dansk med “lignende helbreder lignende”. Små doser af et stof kan kurere selvsamme symptomer, som stoffet i store doser frembringer.

Homøopati stimulerer kroppen til selvhelbredelse. Det er på samme tid en både mild, dyb og effektiv behandlingsform.

Der findes en lang række homøopatiske lægemidler der alle giver meget fine frekvensimpulser til kroppen. Midlerne er fremstillet af naturlige stoffer, der behandles på en særlig måde efter nøje beskrevne retningslinier. Der bruges udvalgte mineraler, metaller, planter eller animalske stoffer. Disse fortyndes i vand og ethanol (sprit) eller laktose (mælkesukker).

Midlerne potenseres, det vil sige, at de fortyndes og omrystes (tilføres kinetisk energi, som skaber en belivning) og for hver potensering bliver stoffet mere virkningsfuldt.  Et homøopatisk middel i potensen D6 er en fortynding i forholdet 1:1.000.000, D12 er fortyndet i forholdet 1:1.000.000.000.000 og så videre.

I den klassiske homøopati behandler man kun med ét middel ad gangen. I moderne homøopati bruges flere midler og kombinations præparater for at imødekomme de tilstande moderne mennesker har i en kompleks verden.

Homøopatiske midler har ingen skadelige bivirkninger og medicinen interagerer ikke med lægeordineret medicin.

Antroposofisk homøopati er fremstillet efter Rudolf Steiner´s anvisninger.  Det er tale om homøopati som er fremstillet efter nye metoder, der forstærker lægemidlernes virkning, og bygger på den antroposofiske forståelse af sammenhængen mellem mennesket og naturprocesserne.

Homøopati er udbredt og anerkendt i store dele af verden, bl.a. i Tyskland, Frankrig, Belgien og England.

Læs om mine andre metoder biopati/naturopati og phytoterapi/urteterapi